Strašni zločin u Italiji

Počinje suđenje ubojici koji je 70 puta izbo djevojku nožem: Kada je čuo što ona želi - podemonio je

Napad nožem, ilustracija Foto: Getty Images
U ponedjeljak počinje suđenje Filippu Turetti u Veneciji, koji je optužen zbog ubojstva bivše djevojke koju je izbo nožem.

Strašno ubojstvo Giulije Cecchettin (22), studentice biomedicinskog inženjerstva na Sveučilištu u Padovi, dogodilo se ujesen 2023. godine. Na policijskim ispitivanjima Filippo Turetti priznao je ubojstvo, a djevojka je ubijena sa 75 uboda nožem na parkiralištu u Fossòu. 

U ispitivanjima je priznao je da je u noći ubojstva donio dva ruksaka u automobilu. Jedan s darovima, a drugi u kojem se nalazio nož i ostali predmeti kojima je ubio djevojku. Optuženi se ne bi trebao pojaviti na prvom ročištu u Veneciji.

Giulia Cecchettin trebala je diplomirati nekoliko dana nakon smrti, a proglašena je nestalom 11. studenoga. Videokamere postavljene u blizini njezine kuće snimile su prve trenutke napada i bijeg ubojice automobilom sa žrtvom, piše Rai News

Potraga za djevojkom trajala je tjedan dana, a tijelo je pronađeno 18. studenoga u jami blizu jezera Barcis, oko 120 kilometara sjeverno od Venecije. Na njezinoj glavi i vratu nalazili su se tragovi više od 70 uboda nožem. 

Filippo Turetta uhićen je blizu Leipziga u Njemačkoj i suočava se s doživotnim zatvorom za ubojstvo i otmicu.

Videoisječci njegova saslušanja 1. prosinca 2023. emitirani su prošli tjedan na kanalu 4 Quarto Grado, a na njima govori: "Ja sam odgovoran, ja sam kriv. Ja sam odgovoran za ove postupke."

Smirenim glasom objašnjava kako mu je Giulia Cecchettin rekla da želi prekinuti njihovu vezu, što je izazvalo svađu u automobilu.

Dok je pokušavala pobjeći, mladu je ženu ubojica uhvatio i prvo ubo nožem u ruku, a zatim ju je vratio u vozilo i pobjegao s njome.

"Zadao sam joj, ne znam, oko 10, 12, 13, ne znam, nekoliko uboda", rekao je Turetta.

Nakon smrti Giulije Cecchettin talijanski parlament usvojio je niz prijedloga zakona usmjerenih na jačanje postojećih instrumenata za zaštitu žena, ali udruge kažu da je za kulturološke promjene potrebno mnogo više, počevši od obveznog učenja toga predmeta u školama.

Pročitajte i ovo Nedavno podnio ostavku FOTO/VIDEO Nova akcija USKOK-a: Uhićen HDZ-ov gradonačelnik

Pročitajte i ovo masovne evakuacije FOTO/VIDEO Smrtonosne poplave u Japanu, nekoliko desetaka rijeka izlilo se iz korita: Broj poginulih i nestalih raste

Pročitajte i ovo Neformalna grupa STAV VIDEO Napad na studente ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu: Ima ozlijeđenih, čula se i eksplozija