nasmrt ga pretukli

Počelo je suđenje muškarcu koji je ubio Hrvata u Dublinu: Objavljena je i njegova fotografija

Ilustracija Foto: Afp
Jednom od muškaraca optuženom za ubojstvo jednog i nanošenje ozljeda drugom Hrvatu u Dublinu u ožujku ove godine počinje suđenje.

Počelo je suđenje Marku Leeju, muškarcu koji je optužen za ubojstvo Hrvata Josipa Štroka u Dublinu. Lee je 20. ožujka 2024. godine napao hrvatskog stolara Štroka i njegova prijatelja Davida Družineca. 

Irski Sunday World objavio je i fotografiju optuženog Leeja, koju možete vidjeti OVDJE.

Četiri dana nakon napada Štrok je preminuo od zadobivenih ozljeda. Lee je optužen za ubojstvo Štroka i napad koji je nanio ozbiljne ozljede njegovu prijatelju. 

Državni odvjetnik u Blanchardstownu rekao je sudu da je knjiga dokaza spremna i da je uručena optuženom, kojem će dalje suditi Središnji kazneni sud. Lee se još nije izjasnio o optužbama.

Prvobitno je nakon uhićenja zadržan u pritvoru, ali mu je kasnije odobrena sloboda zbog plaćene jamčevine.

Druga dvojica muškaraca optužena u ovom slučaju Connor Rafferty i Antony Delappe platili su jamčevinu te se na sud trebaju vratiti kasnije ovog mjeseca. Njima će se također suditi na Središnjem kaznenom sudu. 

Irska policija izvijestila je da su neki od članova bande koja je napala Hrvate u Dublinu od ranije poznati policiji po svojim oštrim desničarskim stavovima i izjavama.

Pročitajte i ovo Uzavrela atmosfera Roditelji na sastanku u vezi s problematičnim dječakom odlučili da učenici ni sutra neće u školu. Odvjetnik: "Imaju pravo biti ljuti"

Pročitajte i ovo Tijekom vožnje VIDEO Drama u busu: Vozač ostao bez svijesti, a sve je iznenadila reakcija jednog putnika