Papino 45. putovanje

Papa Franjo doputovao u najmnogoljudniju muslimansku zemlju na svijetu

Papa je u utorak doputovao u Indoneziju, a to je 45. putovanje u inozemstvo u 11 godina.

Papa Franjo u utorak je sletio u Indoneziju, započevši najdulje inozemno putovanje u pontifikatu, koje će ga odvesti u četiri zemlje jugoistočne Azije i Oceanije u sljedećih 12 dana.

Osamdesetsedmogodišnji poglavar Katoličke Crkve stigao je u Džakartu nakon više od 13 sati leta iz Rima, otkud je krenuo posebnim letom talijanske zrakoplovne kompanije ITA Airways.

S više od 240 milijuna muslimana, Indonezija je najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svijetu.

Daljnje stanice bit će Papua Nova Gvineja, Istočni Timor i Singapur. Papino 45. putovanje u inozemstvo u 11 godina pontifikata posebno će se usredotočiti na miran suživot između različitih religija.

Od četiri zemlje koje namjerava posjetiti, samo se u Istočnom Timoru većina stanovništva identificira kao katolici. S obzirom na dob i zdravstveno stanje Pape, koji sada često koristi invalidska kolica, pauze između njegovih inozemnih putovanja postale su duže.

Papino zadnje veće putovanje u inozemstvo bilo je prije godinu dana, kada je posjetio Mongoliju. Papa Franjo na ovoj će turneji prevaliti ukupno više od 30.000 kilometara avionom. 

U Rim bi se trebao vratiti 13. rujna. Posjet Luksemburgu i Belgiji je njegovo sljedeće putovanje u inozemstvo kasnije ovog mjeseca.

Pročitajte i ovo Nakon koncerta Bijelog dugmeta Dikan pohvalio poznatog pjevača pa raspalio po Bregoviću: "Svaka čast, bez pardona se odupro bahatom iskompleksiranom yugo-mamlazu!"

Pročitajte i ovo Susret na Pantovčaku Poznati influencer posjetio Milanovića: Ono što mu je poklonio dobro ga je nasmijalo

Pročitajte i ovo objavio Nacional Plenković policijskim gliserom posjećivao i rodbinu na otocima? Oglasio se i MUP