Stanje žrtava

Otkriveno stanje ozlijeđenih u masakru u Mladenovcu: "Svi su u životnoj opasnosti"

Poprište zločina kod Mladenovca - 5 Foto: Dnevnik Nove TV
Ministarica zdravstva Danica Grujičić obratila se javnosti na konferenciji za medije nakon masakra u okolini Mladenovca, gde je ubojica (21) počinio zločin u kojem je stradalo osam osoba, a 14 je ranjeno.

Na početku je ministrica Danica Grujičić rekla kakvo je stanje djece nakon masakra u školi.

Dva dječaka iz Tiršove puštena su kući, a djevojčica je i dalje kritično.

Dječak u Urgentnom je i dalje kritično, ima povredu leđne moždine, a ostali pacijenti su stabilno.

"Dječak i djevojčica koji su povrijeđeni su dobro, a nastavnica i djevojčica će biti operirane s ortopedske strane. Nažalost, drugi dječak je jako teško, ima oštećenje leđne moždine i ne pokazuje pokretljivosti ruku i nogu", rekla je ministrica. 

Što se tiče povrijeđenih u masakru, dr. Grujičić je rekla da je bilo mnogo povrijeđenih, da je jedan od ranjenih stabilno poslije operacije.

Djevojka 2006. godine ima ozljedu glave, operirana je, imala je hematom koji je odstranjen, a vjerojatno će je čekati još jedna operacija.

Najteže je ozlijeđena djevojka rođena 2005. godine, njoj je odstranjen bubreg, dio crijeva, a zbrinute su joj i ozljede ekstremiteta.

Pročitajte i ovo DRUGO MASOVNO UBOJSTVO VELIKA FOTOGALERIJA Novi masakr u Srbiji

"Mladić star oko 20 godina, sa prekidom arterije i vene, ušao je u stanje šoka, uspijeli su da nadoknade izgubljenu krv. Njemu još slijede dodatne ortopedske intervencije. Ozlijeđena je i djevojka rođena 2003. godine. I njoj će biti urađene ortopedske intervencije" rekla je ministrica.

U KBC Dragiša Mišović primljen je mladić koji je imao ranu bubrega te mu je bubreg odstranjen. Operacija je završena.

U drugu bolnicu primljena su dva pacijenta: M.P. 1997. teška ozljeda bubrega te je također ostao bez bubrega. Zatim u Smederevu su tri pacijenta. Jedan je zbog komplikacija preveden u Urgentni centar, on je R.J. 2002. koji je imao ozljedu trbuha.

J.M. 2000. stabilan je

Pročitajte i ovo Najmanje osmero poginulih Potresni prizori ispred Urgentnog centra u Beogradu: Obitelji čekaju informacije o ranjenima u bestijalnom napadu

Pročitajte i ovo Više mrtvih i ranjenih Tragedija u Srbiji: Posvađao se pa otišao po pušku i počeo pucati. Ministar: "Ovo je teroristički čin"

Ministrica se ovom prilikom zahvalila Hitnoj pomoći Mladenovca koji su unutar 10 minuta bili na mjestu incidenta, smederevskom Domu zdravlja i Hitnoj pomoći Beograda koji su stigli nakon 37 minuta. Nitko nije zakazao. Policija mi je rekla da je prvo stigla Hitna pomoć, a tek onda oni te da to ne mogu vjerovati", poručila je.

Naglasila se da je četvero preminulo na licu mjesta, ostali su umrli u bolnici.

"Sinoć je preminulo osmero, a 13 je ozlijeđeno", rekla je, dodajući da su svi su u životnoj opasnosti jer nikad ne možete biti sigurni što je točno ozlijeđeno, ali jedan je zaista teško.