Dvije generacije, ista tortura

Otac i sin preživjeli napad morskih pasa

Slika nije dostupna
Australci Ian Galbraith i njegov sin Calvin prvi su slučaj u kojem su morski psi napali dva člana iste obitelji, a koji su napad i preživjeli. Ian je napadnut 1993., a Calvin ove godine.

Nastavnik matematike, 49-godišnji Ian preživio je teške ozlijede napada morskog psa 1993. godine za vrijeme ljetnog odmora u Južnoj Africi. Njegov sin tada je imao samo godinu dana i napada se ne sjeća. Ian je uspio životinju odbaciti i doplivati do plaže gdje ga je dočekala supruga i odvela ga u bolnicu. Na nozi je nakon nesreće imao 33 šava, piše The Sun.

Prošli je mjesec njegova 17-godišnja sina Calvina na obali Zapadne Australije napao morski pas dok je surfao sa svojim 13-godišnjim bratom Scottom. Životinja ga je ugrizla za nogu, ali Calvin se uspio osloboditi. Brzo su ga s plaže prevezli u bolnicu, a liječnici su mu prišili tri nožna prsta i zašili duboke rane.

>> Bliski susret 700 plivača s morskim psima

>> Morski psi izgrizli mladića do smrti

>> VIDEO: Morski pas ugrizao tinejdžera

'Tata mi je uvijek pričao o napadu morskog psa. I ja sam bio ondje, ali bio sam premali da bi se sjećao. Vjerojatnost da se isto dogodi i meni su veoma male. Kada me tata vidio u bolnici, znao sam da se prisjeća vremena kada je on doživio napad. Znao je kroz što prolazim. Rekao je: O, ne opet! Sada oboje imamo priču. Mislim da je njegova rana veća, pa je tako on pobjednik', rekao je Calvin. 'Sada izgleda kao da smo slavni – i oca i sina napao je morski pas, ali to nije slava koju bi itko poželio', dodao je Ian.

Povezane teme