Jezivi zločin u Brazilu

Ženu i sedmero djece držao zatočene i silovao 20 godina: Ono što je zakopao u vrtu šokiralo je i policiju

Kuća u Brazilu, ilustracija Foto: Getty Images
Brazilski Josef Fritzl je 20 godina držao zatočene ženu i sedmero djece, u dobi od tri do 22 godine. 52-godišnjak ih je navodno više puta silovao, prisiljavao na pobačaje, a fetuse je zakopavao u obiteljskom vrtu.

Nevjerojatni užasi događali su se 20 godina u gradiću Novo Oriente, Minas Gerais, u Brazilu. Vlasti su se digle na noge nakon što je jedna od kćeri 52-godišnjeg muškarca, koji je dva desetljeća držao zarobljenu ženu i svojih sedmero djece, uspjela pobjeći. U očajničkoj potrazi za slobodom, drogirala je oca tabletama za spavanje i potražila spas. Navodno zlostavljanje prijavila je policiji, a oni su mjesec dana istraživali slučaj prije nego što su upali na imanje. Ono što su tamo zatekli ledi krv u žilama. U vrtu su pronašli tri zakopana fetusa, od kojih je jedan bio star osam mjeseci, što znači da je dijete uskoro trebalo biti rođeno.

Muškarčeva supruga, navodno 40-godišnjakinja, tvrdi da je trpjela maltretriranje od svoje 17. godine. Ispričala je da je bila prisiljena na tri pobačaja te da je morala živjeti u strahu, kao u noćnoj mori.

Istražitelji su otkrili da je jedna od kćeri također preživjela mučan neuspjeli pobačaj kada je njezin šestomjesečni fetus spasila babica. Unatoč lošem zdravstvenom stanju djeteta, otac je navodno odbijao bilo kakvu liječničku pomoć.

Iz kuće brazilskog Josefa Fritzla, kako su ga mediji ubrzo nazvali, spašeno je sedmero djece u dobi od tri do 22 godine, a istraga je otkrila daljnje strahote. Policija kaže da je osumnjičenik seksualno zlostavljao ne samo svoje kćeri, već i svoju pokojnu punicu. Također je navodno izbušio rupe u zidovima kako bi špijunirao svoje kćeri dok se oblače i kupaju.

Muškarac, čije ime vlasti nisu otkrile, uhićen je i optužen za držanje ljudi u zatočeništvu, silovanje, psihičko zlostavljanje, abortus i skrivanje trupala. Žrtve su premještene u drugu državu radi njihove zaštite.

Policijska glasnogovornica Herika Ribeiro Sena rekla je da je supruzi, koja je sada na sigurnom, bilo dopušteno napustiti kuću samo kako bi primala beneficije, često pod nadzorom osumnjičenika.

"Nitko od susjeda je nije poznavao, čak ni rodbina nije imala pristup", rekla je Sena.

Istraga se nastavlja dok vlasti sastavljaju slagalicu neizmjernog užasa u kući horora.

Pročitajte i ovo jakov milatović u šetnji FOTO Crnogorski predsjednik objavio fotografije iz Dubrovnika: "Doprinijeli smo razaranju grada"

Pročitajte i ovo pozvala policiju U šumi brala gljive pa naišla na prizor koji ledi krv u žilama