Čudo od djeteta

Slike prodaje za tisuće eura, čeka ga izložba, a tek su mu dvije godine: "Njegov izbor boja je poseban"

Njemačko dvogodišnje čudo od djeteta prodaje slike za 270 tisuća eura. Idući tjedan ima prvu samostalnu izložbu.

Dvogodišnji Laurent Schwartz iz Njemačke čudo je od djeteta. Njegova apstraktna djela naslikana akrilnim bojama uskomešala su tržište umjetnina.

Zainteresirani kupci iz cijeloga svijeta nude od 10 tisuća pa sve do vrtoglavih 270 tisuća eura za njegove radove. A Laurent napravi otprilike jednu sliku tjedno. Idući mjesec ima prvu samostalnu izložbu.

Pročitajte i ovo Strava u Malom Lošinju Rampa trajekta poklopila pomorce - trojica su poginula, poznato stanje ozlijeđenog: "Ljudima koji su tome svjedočili treba psihološka pomoć"

"Svakoj se majci sviđa što njezina djeca rade i nevjerojatno je ponosna na to. Tako sam i ja. Ali primijetila sam da je ovo, izbor boja, jednostavno nešto posebno. Da to nije normalno", rekla je Laurentova majka Lisa.

"Za mene je Laurent Laurent, samo to. Slika zato što se zabavlja. Mislim da je rezultat odličan. Očito drugi misle isto", rekao je njegov otac Philipp.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Pročitajte i ovo Ubojstvo čelnika Hamasa Moćna sila podržala Iran u obrani suvereniteta: "Atentat je ugrozio mir u regiji"

Pročitajte i ovo Nagorjele kuće FOTO/VIDEO Kod Solina i dalje gori, ozlijeđen vatrogasac: "Pred kolegama je duga i besana noć"