Neće nastupiti

Nizozemska televizija oglasila se o incidentu uoči finala Eurosonga: "Razočarani smo i uzrujani, nije nikoga napao"

Nizozemska televizija očitovala se oko diskvalifikacije njihovog natjecatelja Joosta Kleina s Eurosonga.

Oko diskvalifikacije nizozemskog pjevača Joosta Kleina s Eurosonga očitovala se njihova televizija Avrotrosa. Klein je diskvalificiran iz finala zbog verbalnog napada na švedsku fotografkinju te se našao pod istragom policije, a iz Europske radiodifuzijske unije (EBU) su potvrdili da se on neće pojaviti u finalu.

Pročitajte i ovo U sivim trenirkama Otkrivene užasne tajne skrivenih logora za mučenje u pustinji: "Bolje im je da umru nego da budu zarobljeni ovdje"

Priopćenje nizozemske televizije prenosimo u cijelosti.

"Primili smo na znanje diskvalifikaciju EBU-a. AVROTROS smatra da je diskvalifikacija nesrazmjerna i šokirani smo odlukom. Jako nam je žao zbog ovoga.

Incident se dogodio nakon nastupa u četvrtak. Protiv jasno sklopljenih dogovora, Joosta su snimili kad je sišao s pozornice i kada se žurio u 'greenroom'. U tom trenutku je Joost više puta ponovio da ne želi da ga se snima. To nije bilo ispoštovano. To je rezultiralo prijetećim korakom Joosta prema kameri. Joost nije dotaknuo snimateljicu. Incident je prijavljen, a slijedila je istraga EBU-a i policije.

Pročitajte i ovo Prosvjed Norveška spikerica povukla se s Eurosonga: "Otvorite oči"

Jučer i danas smo se opširno konzultirali s EBU-om i predložili nekoliko riješenja. Međutim, EBU je svejedno odlučio diskvalificirati Joosta Kleina. AVROTROS smatra da je kazna jako teška i nesrazmjerna. Zalažemo se za dobro ponašanje, da se razumijemo oko toga, ali iz naše perspektive, izbacivanje nije proporcionalno ovom incidentu.

Jako smo razočarani i uzrujani zbog milijuna obožavatelja koji su bili jako uzbuđeni zbog večerašnjeg nastupa. To što je Joost donio Nizozemskoj i Europi nije trebalo završiti ovako", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Protiv nastupa Izraela Sukob prosvjednika i policije pred dvoranom u Malmöu: Specijalci upotrijebili suzavac, nekoliko osoba privedeno