Opasan propust na Otoku

Netko je u kanal ispustio otrovnu kemikaliju: Gradsko vijeće upozorava ljude da se klone vode

Walsall kanal Foto: Getty Images
Natrijev cijanid koristi se u industriji za čišćenje metala, oplatu, ekstrakciju i fotografiju.

Veliki sigurnosno-zdravstveni propust dogodio se u Velikoj Britaniji na području West Midlandsa nakon što je u kanal proliven natrijev cijanid. Gradsko vijeće grada Walsalla, inače praktički predgrađa milijunskog Birminghama, upozorilo je na potencijalnu ozbiljnu zdravstvenu opasnost za svakoga tko je imao izravan fizički kontakt s vodom.

Vijeće Walsalla priopćilo je da ljudi moraju izbjegavati prošireno područje kanala i staze uz kanal od brane Walsall do brana u Rushallu, Ryders Greenu i Perry Barru. Vijeće je objavilo da ga je Agencija za okoliš 12. kolovoza obavijestila o izlijevanju toksičnih supstancija u kanal Pleck. Agencija je testirala vodu kanala na natrijev cijanid i druge kemikalije u pogođenom području, piše Guardian.

Prema podacima Agencije za javno zdravstvo Engleske, unošenje cijanidnih soli, koje se mogu otopiti u vodi, oslobađa cijanid u organizmu. Izloženost kemikaliji može uzrokovati glavobolje, mučninu, vrtoglavicu, zbunjenost, promjene u otkucajima srca i gubitak svijesti, navodi agencija.

Natrijev cijanid koristi se u industriji za čišćenje metala, oplatu, ekstrakciju i fotografiju. Svima koji su bili izloženi vodi iz kanala u zahvaćenom području i ne osjećaju se dobro, savjetuje se da potraže zdravstvenu pomoć, a svatko tko je uzeo ribu iz kanala ne smije ju jesti.

Više agencija, uključujući policiju West Midlandsa i vatrogasne službe, Canal and Rivers Trust, Severn Trent Water, vijeća Walsalla i Sandwella i Agenciju za okoliš uključeno je u istragu slučaja.

Pročitajte i ovo Brojne polemike FOTO Pogledajte podjelu na ovoj bugarskoj plaži: Jedni su oduševljeni idejom, a drugi ogorčeni

Pročitajte i ovo najveći inozemni napad VIDEO Dramatična situacija na ruskoj granici, proglašeno izvanredno stanje: "Ubijaju civile, uništavaju kuće!"