Uočen na radaru

Drama na nebu: Neidentificirani objekt uletio u zračni prostor članice NATO-a, dignuti ratni avioni

Borbeni avioni F-16, ilustracija Foto: Afp
Rumunjska je jučer digla četiri ratna aviona nakon što je u zračni prostor te države uletio neidentificirani objekt.

Rumunjska je u četvrtak podigla četiri borbena aviona nakon što je neidentificirani objekt ušao u njezin zračni prostor na jugoistoku zemlje, izvijestilo je Ministarstvo nacionalne obrane.

Mali objekt, vjerojatno dron, detektiran je iznad Crnog mora dok se kretao prema Rumunjskoj, članici Europske unije i NATO-a, u četvrtak oko 17 sati po lokalnom vremenu. Otkriven je pomoću radarskog sustava rumunjskih oružanih snaga, izvijestio je Associated Press.

Rumunjska, koja s Ukrajinom dijeli 650 kilometara dugu granicu, već je ranije imala incidente s ruskim dronovima koji su ulazili u njezin zračni prostor jer Moskva napada ukrajinske ciljeve duž Crnog mora i rijeke Dunav. Fragmenti ruskih dronova također su više puta pronađeni na rumunjskom teritoriju u blizini ukrajinske granice.

U četvrtak su dva španjolska borbena aviona F-18 i dva rumunjska F-16 poslana da bi nadzirala objekt koji se kretao do 14 kilometara prema unutrašnjosti.

Borbeni avioni nisu uspjeli pronaći metu, koja je ubrzo nestala s radara. Istraga o mogućem mjestu pada započeta je jutros.

Pročitajte i ovo Razriješen dužnosti Direktor velike tvrtke pijan skrivio prometnu nesreću i pobjegao! Imao je 2,45 promila, uhvatili ga slučajno

Pročitajte i ovo Sve se istražuje Kupio kuću na dražbi: Kada je prvi put ušao u nju, dočekao ga je stravičan prizor koji će pamtiti do kraja života

 

Povezane teme