svjedočila na sudu

"Lezi dolje!" Nastavnica tjelesnog u suzama opisala trenutke strave nakon masakra i susret s dječakom ubojicom

Dječak ubojica prebačen na sud iz dječje Psihijatrijske bolnice Foto: Cropix
Učiteljica tjelesnog opisala kako je izgledao stravičan 3. svibanj u školi te susret s ubojicom.

Na današnjem ročištu svjedočila je nastavnica tjelesnog odgoja Divna Vukić koja je rekla da nije predavala VII-2 i da je poznavala ubijenu Adrianu Dukić, ali ne i dječaka ubojicu. Prepričala je šta se dogodilo tog 3.svibnja kada se dogodio masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

"Imala sam prvi sat i na vratima sam vidjela dežurne učenice kojima je to bilo prvo dežurstvo. Jedna mi je prišla, zagrlila me i rekla: "Pogledajte kako sam lijepa, još sam i dežurna". Zagrlila sam i drugu učenicu koja je bila povučenija", ispričala je. 

Rekla je kako je bilo lijepo vrijeme pa su sat tjelesnog održali vani.

Nakon završetka sata, otišli su u svlačionicu te čulo buku, odnosno pucnjevi, ali je prvo mislila da su petarde. Otišla je vidjeti što se događa. 

"Jedna djevojčica mi je prišla i rekla mi da nisu petarde i da je ovo ozbiljno, kao i da je vidjela djelatnika sigurnosti kako je pao. Gore su se čuli pucnji i dalje, pošto je sala bila na razini ispod hodnika", rekla je.

Nastavnica je ispričala kako je izgledao susret sa dječakom ubojicom.

Rekla je djeci da isključe zvono na mobilnim telefonima i da roditeljima pošalju poruku da su dobro. Onda su se zaključali.

U školi je bio muk dok su trajali pucnji. U par navrata su se začuli krici, piše Nova.rs.

Otišla sam vidjeti što je s dvije učenice i u hodniku ugledala Dragana kako leži. Jedna dežurna učenica me gledala sa rupom na čelu otvorenih očiju, druga je bila ispod stola. Naoružano lice mi je reklo: "Lezi dole". Nisam znala je li to terorista i koliko ih je. Priljubila sam se uza zid i vratila u salu", ispričala je grozne trenutke toga dana. 

 

Pročitajte i ovo ponovilo se Anušić pobjesnio zbog Milanovića: "On je sve zakuhao i sad maltretira heroja, neka izađe iz one vile!"

Pročitajte i ovo Uočen na radaru Drama na nebu: Neidentificirani objekt uletio u zračni prostor članice NATO-a, dignuti ratni avioni

Pročitajte i ovo Sve se istražuje Kupio kuću na dražbi: Kada je prvi put ušao u nju, dočekao ga je stravičan prizor koji će pamtiti do kraja života

 

Povezane teme