oštro osudio napad

Biden se obratio javnosti, odbio odgovarati na pitanja novinara: "Nemojte stvarati pretpostavke o motivima atentatora, FBI će imati sve resurse..."

Američki predsjednik Joe Biden Foto: Afp
Nakon atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, javnosti se obratio aktualni predsjednik Joe Biden. Ošto je osudio napad i zatražio Amerikance da se ujedine.

Američki predsjednik Joe Biden obratio se javnosti s najnovijim informacijama u slučaju pokušaja ubojstva Donalda Trumpa, no nije htio odgovarati na novinarska pitanja.

"Zahvalan sam što je Trump dobro i što se oporavlja", započeo je Biden i dodao kako je još u subotu navečer razgovarao s Trumpom.

Rekao je kako je zahvalan što je Trump dobro i što se oporavlja. Nakon toga je oštro osudio napad. 

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu VIDEO FBI otkrio nove detalje atentata, a šerif poručio: "Policajac je vidio napadača, ali nije želio biti ubijen. I onda je krenula pucnjava"

"U Americi nema mjesta za ovakvu vrstu nasilja, niti za bilo kakvo nasilje. Pokušaj atentata je u suprotnosti sa svime za što se kao nacija zalažemo. To nije Amerika i ne možemo dopuštati da se to događa. Jedinstvo je najteži cilj od svih, ali ništa nije važnije od toga”, rekao je.

Odbio je komentirati o motivima atentatora kao i je li radio sam. 

"Još nemamo nikakvih informacija o motivu atentatora. Znamo tko je on. Pozivam sve, sve, molim vas, nemojte stvarati pretpostavke o njegovim motivima ili vezama", rekao je Joe Biden.

Rekao je kako je FBI već počeo raditi na riješavanju ovog slučaja

"Naložio sam FBI-u da ova istraga bude temeljita i brza, a istražitelji će imati sve resurse koji su im potrebni da to obave", dodao je.

"Trump je, kao bivši predsjednik i kandidat Republikanske stranke, već dobio povećanu razinu sigurnosti i bio sam dosljedan u svojim uputama Tajnoj službi da mu osiguram sve resurse, sposobnosti i zaštitne mjere potrebne kako bi se osigurala njegova kontinuirana sigurnost", rekao je Biden.

Pročitajte i ovo "Detalj otkriva atentatora" Kroničar iz Washingtona za Dnevnik Nove TV: "Napadaju Bidena da je orkestrirao napad i postoji bojazan za izbijanje unutrašnjeg rata"

Osim toga, naredio je ponovni pregled sigurnosnih mjera za republikansku nacionalnu konvenciju zakazanu za ponedjeljak i pokrenuo neovisnu istragu nacionalne sigurnosti za jučerašnji skup.

"Rezultate tog neovisnog pregleda podijelit ćemo i s američkim narodom, a do tada, moramo se ujediniti kao nacija", rekao je Biden i otišao bez da je odgovorio na pitanja novinara.