Čeka presudu

Najrizičniji hrvatski zatvorenik pušten iz zatvora: Na slobodi je

Specijalno blindirano policijsko vozilo Gurkha Foto: Damir Krajac/Cropix
Državljaninu Crne Gore Kemalu Rastoderu istekao je maksimalni istražni zatvor.

Državljanin Crne Gore Kemal Rastoder, koji povezuje s velikim operacijama krijumčarenja droge i kojeg su na zagrebački Županijski sud dovozili specijalci ATJ Lučko u blindiranom vozilu Gurkha, a u zatvoru u Glini bio je zatvorenik visokog rizika, na slobodi je i čeka presudu.

Tu vijest za Jutarnji potvrdio je njegov branitelj, odvjetnik Velimir Došen, rekavši da se on javlja policiji i da je pušten jer mu je istekao maksimalni istražni zatvor.

Prema optužnici hrvatskog USKOK-a, policajac Željko Cigula i nekoliko njegovih kolega davali su uglavnom državljanima Srbije, Crne Gore i BiH, a u zamjenu za mito, podatke o raspisanim potragama MUP-a, Schengenskog informacijskog sustava (SIS) i Interpola te omogućili nezakonit boravak u EU.

 

Protiv Rastoder se vodi više postupaka u više zemalja. Njegovo ime spominjalo se i u kontekstu veze s narkobosom Stjepanom Prnjatom.

Pročitajte i ovo zna se tko je poginuo Rampa na trajektu ubila je Marka, Denisa i Boška. Ovako je pričao o brodu koji mu je odnio život: "Ostarija mi je, ali..."

Pročitajte i ovo Uskoro odluka Obrat u slučaju Ane Knežević? Stigli rezultati DNK analize, bacili su novo svjetlo na cijeli slučaj

Pročitajte i ovo intervenirala specijalna jedinica VIDEO Policija ubila Srbina koji se zabarikadirao u stanu i pucao: Sedmero ljudi ozlijeđeno