Oštećena pista

VIDEO Kaos u japanskoj zračnoj luci, otkazani letovi: Eksplodirala bomba iz Drugog svjetskog rata

Avion, ilustracija Foto: Getty Images
Eksplozija bombe na pisti japanske zračne luke ostavila je veliki krater. Otkazano je više desetaka letova, a zračna luka počet će s radom u četvrtak.

U japanskoj zračnoj luci eksplodirala je američka bomba iz Drugog svjetskog rata, rekli su dužnosnici u srijedu.

Zračna luka u južnom Japanu izgrađena je 1943. kao baza carske japanske mornarice, koja je slala desetke letjelica kamikaza u samoubilačke misije, piše News.com.au.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Snimke objavljene u japanskim medijima pokazuju oblak prašine koji se diže nakon eksplozije na rulnoj stazi u zračnoj luci Miyazaki na otoku Kyushu. Nema izvješća o ozlijeđenima, no deseci su letova otkazani. Zračna luka potvrdila je da se dio rulne staze urušio.

"Nakon istrage zaključili smo da se radi o eksploziji američke neeksplodirane bombe", rekao je dužnosnik ministarstva prometa za AFP.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Dužnosnik je dodao da nije poznato je li bomba bačena tijekom Drugog svjetskog rata iako su lokalni mediji izvijestili da vjerojatno jest. Druga neeksplodirana eksplozivna sredstva koja su izbacile Sjedinjene Države navodno su pronađena na obližnjem gradilištu 2009. i 2011. godine.

Prema podacima All Nippon Airwaysa i Japan Airlinesa, otkazano je više od 80 letova, što je utjecalo na više od 3400 putnika. Najviši vladin glasnogovornik Yoshimasa Hayashi rekao je da zračna luka namjerava nastaviti s radom u četvrtak.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pročitajte i ovo alarmantna situacija Hrvati sve više traže jednu vrstu lijekova: "Apsolutno je zabrinjavajuće..."

Pročitajte i ovo objavio inspektorat Hitno se povlači proizvod za kosu koji mnogi koriste: "Može doći i do strujnog udara"

Pročitajte i ovo Opoziv proizvoda Nemojte ju jesti! Povlači se popularna namirnica, sadrži metal

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju
Svijet FOTO Iran zaprijetio SAD-u napadom i objavio video: Ovako smo udarili na Izrael