Užas u Chicagu

"Ovo se nije smjelo dogoditi": Ušao u vlak i počeo pucati, četiri putnika ubijena na spavanju

Prigradski vlak u Chicagu, ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac naoružan pištoljem upucao je četiri putnika prigradskog vlaka na području Chicaga. Nakon zločina je izašao iz vlaka i ukrcao se na drugi, a policija ga je pronašla zahvaljujući snimkama nadzornih kamera.

Četiri osobe ubijene su u ponedjeljak u prigradskom vlaku na području Chicaga. Žrtve su upucane dok su spavale na svojim mjestima, objavila je policija. Ubijeni, čija su imena, dob i spol još uvijek nepoznati, sjedile su odvojeno i nisu se odupirale napadaču, otkirli su policajci Forest Parka pregledom snimki nadzornih kamera.

Osumnjičenik je priveden i pronađeno je oružje, rekao je zamjenik načelnika Forest Parka Chris Chin na konferenciji za novinare. Motiv je nepoznat. Ime osobe koja je u pritvoru nije objavljeno, piše NBC News.

"Čini se da je ovo izolirani incident ovog nesretnog dana. To je užasna situacija", rekao je Chin.

Policija je poziv upomoć primila oko 5:27 ujutro po lokalnom vremenu. Prijavljene su žrtve s ranama od vatrenog oružja u vlaku Chicago Transit Authority na stanici Blue Line. Policija je pronašla četiri osobe s prostrijelnim ranama. Troje je proglašeno mrtvim na mjestu događaja, a četvrti je preminuo u Sveučilišnom medicinskom centru Loyola, rekla je policija.

Sve četiri žrtve bili su putnici, rekao je Chin na konferenciji za novinare. Pucnjava se dogodila u dva vagona, dok je vlak bio u pokretu. 

Osumnjičenik, kojeg je snimila nadzorna kamera, pronađen je u vlaku Pink Line. Čikaška policija pronašla je osumnjičenika kada su policajci primijetili putnika koji je odgovarao opisu ubojice. Policija Forest Parka pokušava pronaći osobu za koju vjeruju da je svjedočila napadu.

Chicago Transit Authority (CTA) nazvala je pucnjavu "gnusnim i nečuvenim činom nasilja" koji se nikada nije smio dogoditi u javnom vlaku.

Pročitajte i ovo objavio Nacional Plenković policijskim gliserom posjećivao i rodbinu na otocima? Oglasio se i MUP

Pročitajte i ovo Užas u Kini Školski autobus se zabio u djecu i roditelje pred školom: 11 mrtvih, ljudi zarobljeni ispod vozila, tijela su posvuda