Nevjerojatna priča

VIDEO Ribari pronašli nestalog muškarca: Preživio je 67 dana na moru, uz njega su bila dva tijela

Preživio 67 dana na moru, screenshot Foto: Screenshot/dvtproc
Mihail Pičugin proveo je 67 dana plutajući na čamcu Ohotskim morem. Jedini je od trojice preživio nesreću, a spasili su ga ribari.

Ribari s Kamčatke spasili su muškarca koji je 67 dana plutao na čamcu u Ohotskom moru. Uz njega su na plovilu pronađena još dva tijela, od kojih je jedno 15-godišnjeg mladića.

Dvojica muškaraca i 15-godišnji sin jednoga od njih krenuli su 9. kolovoza prema Ohotskom moru na katamaranskom čamcu Baykat 470. Ubrzo je kontakt s njima izgubljen. Spasilačke službe tražile su ih i helikopterima, ali potraga je bila neuspješna.

Nakon više od dva mjeseca plovilo su pronašli ribari, a jedan od trojice turista koji su nestali preživio je nesreću. Videosnimku spašavanja objavilo je rusko Tužiteljstvo dalekoistočnog prometa, a na njoj se vidi kako mornari razgovaraju s čovjekom koji pluta na katamaranu. Bacili su mu sajlu i povukli ga na brod.

Jedini preživjeli, 46-godišnji Mihail Pičugin, prevezen je u bolnicu na liječenje, piše RIA Novosti.

O incidentu se oglasila i Agencija za civilnu obranu i izvanredne situacije Burjatije, koja je priopćila da su turisti iz Ulan-Udea planirali otploviti od rta Perovski u Habarovskom kraju do grada Ohe na Sahalinu.

"U kolovozu ove godine Sergej, njegov brat Mihail i sin Ilja krenuli su na uzbudljivo putovanje katamaranom od Habarovska do Sahalina. Njihova ruta vodila je kroz Sahalinski zaljev, od rta Perovskog u Habarovskom kraju do grada Ohe na Sahalinu. Međutim, nekoliko sati nakon isplovljavanja kontakt s putnicima je izgubljen. 14. listopada, 67 dana nakon nestanka, ribari s područja Kamčatke otkrili su plutajući čamac 23 kilometra od obale sjeverozapadnog dijela poluotoka Kamčatka, otprilike 813 kilometara sjeveroistočno od rta Elizabeth", stoji u izvješću.

Odjel za istraživanje međuregionalnog prometa otvorio je kazneni postupak  zbog kršenja pravila o sigurnosti prometa i upravljanja vodnim prijevozom, što je rezultiralo smrću dviju ili više osoba iz nehaja.

Stručnjak objasnio kako je čovjek uspio preživjeti dva mjeseca na moru

Opskrba hranom i ulovljenom ribom mogla je pomoći čovjeku koji je 67 dana plutao na brodu da preživi, objasnio je Nikolaj Suhanov, predsjednik Dalekoistočne regionalne organizacije Sindikata ruskih pomoraca za RIA Novosti.

"Vjerojatno je bilo zaliha na brodu dovoljno za troje ljudi. Postojala je zaliha koju je čovjek mogao povećati dodavanjem (ulovljene) sirove ribe. Općenito, možete preživjeti u takvoj situaciji loveći ribu i zadržavajući način razmišljanja za prevladavanje poteškoća", rekao je Suhanov.

Napomenuo je da u posebno kritičnim situacijama, kada ostanu bez slatke vode u moru, ljudi piju i morsku vodu. Također, sudeći prema videu, Pičugin nije izgledao kritično iscrpljeno. Predsjednik sindikata pomoraca smatra da mu je možda u tome pomogao višak kilograma.

"Moglo bi pomoći jer se tijelo, ako je potrebno, počinje hraniti viškom", naglasio je Suhanov.

Pročitajte i ovo Policija pokrenula postupak Dijete (2) ubijeno u blizini hrvatske granice: Otac s teškim ozljedama prevezen u bolnicu

Pročitajte i ovo osumnjičeni Janković Procurio jezivi iskaz u kojem je do detalja opisao kako su ubili Danku: "Bila je bez svijesti, ali micale su joj se ruke. Pitao sam ga što da radim"

Pročitajte i ovo ilegalni iznajmljivači Sada više nitko neće umaknuti poreznim škarama! Došao je kraj iznajmljivanju apartmana na crno, znate li što je DAC7?

 

Povezane teme