Sarajevo

Ministarstvu stigla prijeteća poruka: "Bit ćete plijen kao što je i obećano"

Prijeteća poruka na zgradi ministarstva Foto: Getty Images
Na zgradi Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH u Sarajevu nepoznati počinitelj išarao je prijeteću poruku.

Osoba čiji identitet nije utvrđen ispisala je prijetnje smrću na ulazu u sjedište Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH u Sarajevu, a policija istražuje incident, potvrdili su utorak iz tog ministarstva na čije je čelo ministricu postavio HDZ BiH.

Kako su naveli, na jednoj od tabli na parkingu uz službeni ulaz u ministarstvo kojega koriste zaposlenici pa i ministrica Sanja Vlaisavljević u jutarnjim su satima zatekli napis na djelomice nepoznatom jeziku kojega su naknadno identificirali kao prijeteću poruku.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

"Ne ubija se topom muha. Kršum~bešum najbolji ubojica. Ma kane vade humus - dederaga oktant Delo-ῡ-morte", stajalo je na napisu koji je prema priloženim snimkama najvjerojatnije ispisan flomasterom.

Iz ministarstva su naveli kako su nejasni dio poruke preveli sljedećim riječima:  "Metak u čelo je najbolji ubojica. Bit ćete plijen kao što je i obećano".

Nakon što su o svemu izvijestili policiju na snimkama nadzornih kamera kao autora poruke identificirali su muškarca maskiranog kapuljačom koji je to učinio u kasnim noćnim satima.

Pročitajte i ovo suđenje u Beogradu "Mama se ljutila i vikala kad nisam bio najbolji. Da nisam imao očeve pištolje...": Jezivi iskaz učenika koji je napravio masakr u školi

Pročitajte i ovo svjedočio na ročištu Jedna rečenica dječaka ubojice izazvala je kaos u sudnici, intervenirali i liječnici: "Zato sam ih ubio"

Pročitajte i ovo Oglasilo se ministarstvo Procurio dokument - Samo jedan odgovoran za tragediju, otkriveni detalji drame: "Nemojmo se zaje*avati..."