Kontrola tržišta

Francuski grad potresen nakon brutalnog ubojstva: 15-godišnjak izboden, potom živ zapaljen

Marseille potresli zločini povezani s drogom Foto: Afp
U Marseillu brutalno ubijeni 15-godišnjak i 36-godišnji nogometaš.

Grad Marseille na jugu Francuske ovog su tjedna potresla dva ubojstva navodno povezana s drogom. Francuski lučki grad potresaju sukobi za kontrolu nad tržištem droge između raznih klanova uključujući bande DZ Mafija i Yoda.

U srijedu je ubijen 15-godišnjak, a dva dana kasnije 36-godišnjeg nogometaša i šofera Nessima Ramdanea ustrijelio je 14-godišnjak. Tužiteljstvo smatra da su dva slučaja povezana.

Tinejdžera je preko društvenih mreža angažirao 23-godišnji zatvorenik zatvora Luynes južno od Aix-en-Provence da zastraši konkurenta, rekao je tužitelj, dodavši da je mladiću obećano 2.000 eura.

Spaljen živ

Tinejdžera su primijetili članovi suparničke bande koji su ga pretražili i otkrili da nosi pištolj. Kako bi kaznili maloljetnika, više puta su ga izboli, a potom i zapalili.

"Uboden je nožem 50 puta i odveden u stambeno naselje Fonscolombes, gdje je, prema rezultatima obdukcije, živ spaljen", rekao je tužitelj Nicolas Bessone. "Njegov prijatelj, također star 15 godina, uspio je pobjeći", dodao je Bessone.

Isti zatvorenik putem društvenih mreža vrbovao je i 14-godišnjaka i obećao mu platiti 50.000 eura za ubojstvo člana konkurentne bande. Šofer tog člana bio je nogometaš Ramdane. Kada člana bande i 14-godišnjaka šofer nije htio ostaviti same u autu, 14-godišnjak ga je upucao u potiljak.

Priveden je te je priznao da je pucao u vozača, no tvrdi da je hitac "opalio slučajno".

Pročitajte i ovo moguća prisutnost bakterija Nemojte ju piti! Povlači se voda jednog proizvođača

Pročitajte i ovo Šokantno VIDEO Potresne snimke: Pogledajte kako je Donja Jablanica izgledala prije tragedije, a kako izgleda danas

Pročitajte i ovo Stotine snimaka Sud donio šokantnu odluku: Snimke silovanja Gisèle Pelicot bit će javno objavljene

Povezane teme