otkud njezin DNK?

Majka dječaka ubojice šokirala izjavom, roditelji ubijene djece napustili sudnicu: "Dosta više!"

Miljana K. Foto: Pedja Milosavljevic/Cropix
Majka dječaka ubojice šokirala je izjavom na suđenju u Beogradu. Kada su je pitali otkud njezin DNK na čahuri koji je njezin sin ispalio u školske kolege, odgovorila je: "Pustite mašti na volju!" Ogorčeni roditelji napuštali su sudnicu jedan po jedan.

U Beogradu je nastavljeno suđenje roditeljima dječaka ubojice koji je počinio masakr u Osnovnoj školi Vladimira Ribnikara, a majka je svojom izjavom šokirala cijelu sudnicu.

Na pitanje otkud njezin DNK na čahuri koja je pronađena u učionici u kojoj je njezin sin ubijao drugu djecu, ona je arogantno odgovorila: "Pustite mašti na volju."

Prema nepotvrđenim informacijama, M. K. je osobno punila oružje, piše Blic. Zanimljivo je da je majka dječaka ubojice po profesiji stručnjak za DNK te je bila vještak u brojnim sudskim predmetima.

Optužnicom Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu na teret joj stavlja kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja i streljiva.

"Na početku iznošenja obrane pokušavala je, kao i njezin suprug, glumiti žrtvu i pokazati suosjećanje s obiteljima ubijene djece. Čak je izrazila i sućut. Ali koliko su u njezinim riječima roditelji koji su izgubili najmilije osjetili iskrenost, najbolje svjedoči to što je jedan od očeva naglas rekao 'Ne mogu slušati ove literarne radove', a nakon toga napustio sudnicu", otkrio je izvor.

Jedan za drugim iz sudnice su tijekom njezina izlaganja izišli otac ubijene Angeline Aćimović, kao i očevi Andriane Dukić i Mare Anđelković.

Iako nisu željeli govoriti o razlozima napuštanja sudnice, izvor otkriva kako su bili ogorčeni što roditelji dječaka ubojice pokušavaju odbaciti bilo kakvu krivnju za najgori zločin u povijesti Srbije.

"Roditelji ubijene Eme Kobiljski ostali su u sudnici, ali u jednom trenutku ni oni nisu mogli ostati mirni na ono o čemu su majka i njezini branitelji govorili, pa su ljutito komentirali: "Dosta više s lažima", otkriva sugovornik Blica.

Otac dječaka ubojice, koji je dječaka vodio na streljanu i učio pucati, negirao je krivnju, a u svojoj obrani naglašavao je kako su oni ugledna obitelji i da on ne bi trebao ići u zatvor zbog nečega što nije učinio.