Zastrašujući plan

Majčina ljubavnika uvjerio da mu treba cjepivo za COVID: Prerušio se, napunio injekciju, a onda...

Thomas Kwan Foto: Screenshot/Northumbria Police
Thomas Kwan partnera svoje majke Patricka O'Harea vidio je kao potencijalnu prepreku da naslijedi majčino imanje. Zato je smislio zamršeni plan da ubije 71-godišnjeg O'Haru, prerušiti se u medicinskog tehničara i ubrizgati ​​mu otrov.

Thomasu Kwanu (53), liječniku opće prakse, u Newcastleu je u četvrtak počelo suđenje zbog pokušaja ubojstva Patricka O'Hare. Zabrinut za svoje nasljedstvo, Kwan se prerušio u medicinskog tehničara i dugogodišnjem partneru svoje majke ubrizgao smrtonosni otrov. Žrtva je vjerovala da dobiva booster cjepivo za COVID, dok se zapravo radilo o otrovu koji izaziva rijetku i po život opasnu bolest koja proždire ljudsko meso.

Kwan je partnera svoje majke Patricka O'Harea vidio kao potencijalnu prepreku da naslijedi majčino imanje. Zato je smislio zamršeni plan da ubije 71-godišnjeg O'Haru, prerušiti se u medicinskog tehničara i ubrizgati ​​mu otrov. Plan ubojstva uključivao je i krivotvorenje dokumentacije, maskiranje, korištenje lažnih registarskih tablica i rezervaciju u hotelu pod lažnim imenom.

Policija je u Kwanovu računalu pronašla njegovu fotografiju na kojoj je maskiran perikom, bradom i brkovima, piše The Guardian.

"Bio je to odvažan plan da se ubije čovjeka naočigled, da se ubije čovjeka pred očima vlastite majke, životnog partnera te žene", na suđenju je rekao tužitelj Peter Makepeace.

Kwan je smislio lažno, ali uvjerljivo pismo britanske Nacionalne zdravstvene službe u kojem je pisalo da je O‘Hara prioritet za cijepljenje protiv COVID-a zbog svoje dobi te da će mu medicinski tehničar doći u kućni posjet. Drugo lažno pismo nudilo je termin za 22. siječnja između 9 i 13 sati. 

Nakon toga Kwan je rezervirao smještaj u hotelu pod lažnim imenom i maskirao se. O'Hara ga nije prepoznao iza kirurških rukavica, maske i naočala. Nakon mjerenja tlaka, uzimanja uzorka krvi i urina Patricku O'Hari i Kwanova majka je lažnog medicinskog tehničara zamolila da joj izmjeri tlak jer je baš prestala uzimati tablete. Nije shvatila da se ispod te maske krije upravo njezin sin. Tek kada je odlazio, primijetila je da je medicinski tehničar iste visine kao njezin sin.

O'Hara je nakon injekcije počeo osjećati sve jaču bol te je na kraju otišao na hitnu. Tamo su pretpostavili da je cjepivo nespretno ubrizgano, no idućeg mu je dana ruka bila puna mjehura i promijenila je boju. U bolnici su liječnici bili zbunjeni.

Postalo je jasno da O'Hara boluje od rijetke i po život opasne bolesti zvane nekrotizirajući fasciitis i stručnjaci su morali ukloniti velike dijelove mesa s njegove ruke. Proveo je tjedne na intenzivnoj njezi.

Na suđenju je otkriveno da je Kwan duže vrijeme bio opsjednut kemijskim otrovima i njihovom upotrebom u ubijanju ljudi. Policija je u njegovoj garaži pronašla razne kemikalije, uključujući tekuću živu, talij, sumpornu kiselinu i arsen. Bilo je tu i zrna ricinusova ulja i recept za proizvodnju ricina od ricinusa, piše The Guardian.

Kwan je priznao optužbu za davanje štetne tvari, ali poriče druge optužbe za pokušaj ubojstva ili nanošenje teških tjelesnih ozljeda s namjerom.

Makepeace je rekao da bi Kwan tvrdio da je svojoj žrtvi samo namjeravao uzrokovati "blagu bol ili nelagodu", ali tužiteljstvo tvrdi da je optuženi koristio "svoje enciklopedijsko znanje o otrovima i istraživanje o otrovima" kako bi pokušao ubiti O'Haru.

Suđenje se nastavlja.

Pročitajte i ovo Užas VIDEO Stravična tragedija na jezeru: Potonuo brod, već su izvukli 126 tijela, a boje se da će ih biti još mnogo

Pročitajte i ovo Donosi Provjereno Reporterka raskrinkala gradonačelnika koji je gotovo 20 godina na vlasti, on se opravdava: "O čemu mi pričamo, ma nemojte me…"

Pročitajte i ovo Obiteljska tragedija Majka zaključala dva para blizanaca u kući, a onda je izbio požar: Tijela su našli ispod kreveta