Ostaje puno pitanja

Putinova luksuzna vila sravnjena sa zemljom: "Zaista se boji, ruskoj javnosti još ništa nije rečeno"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Luksuzna vila Vladimira Putina u Sočiju sravnjena je sa zemljom.

Vladimir Putin srušio je jednu od svojih glavnih rezidencija, a pojavile su se tvrdnje da se sada boji provoditi vrijeme u svojim omiljenim odmaralištima na Crnom moru, koja su unutar dometa ukrajinskih dronova kamikaza.

Ruski predsjednik, koji je napunio 72 godine, zaista se boji da bi mogao biti ubijen projektilom kojim upravlja Kijev, navodi se u novoj istrazi nezavisnog medija Proekt.

Posljednjih godina Putin je često posjećivao Bočarov Ručej, palaču koju je dizajnirao Staljin, a koja gleda na Crno more u Sočiju. Također posjeduje privatno odmaralište na litici vrijedno više od milijardu eura sjeverozapadno u Gelendžiku, često uspoređivano sa skrovištem zlikovca iz Jamesa Bonda zbog svojih gornjih katova punih zabavnih sadržaja, dok je ispod površine mreža tunela i bunkera.

Te raskošne kuće smatrane su njegovim "ljubavnim gnijezdima", a nezavisni mediji nagađali su da je ruski predsjednik onamo odlazio s tajnom partnericom, bivšom olimpijskom gimnastičarkom Alinom Kabajevom (41) i njihovo dvoje djece, izvijestio je Daily Mail. Proekt piše da je Putin odustao i od tradicionalne proslave rođendana Kabajeve. Njih su dvoje njezine rođendane obično slavili na obali Crnog mora.

Lokacija pretvorena u rupu u zemlji

Otkriveno je da je palača Bočarov Ručej iznenada srušena, a najnovije satelitske snimke koje je objavio Proekt pokazuju da je lokacija pretvorena u rupu u zemlji. U izvješću se tvrdi da je Putin izbjegavao Soči i Krasnodarsku regiju od prošle godine, kada su ukrajinski dronovi počeli ozbiljno napadati ruski teritorij.

Ukrajinski zračni napadi pogodili su različite ciljeve u području Sočija i Gelendžika, zbog čega je ruski predsjednik izbjegavao svoje uobičajene posjete tim regijama unatoč dokazima da njegove palače čuvaju sofisticirani sustavi protuzračne obrane.

Navodno je Bočarov Ručej sravnjen sa zemljom u veljači i ožujku ove godine.

"Zgrada je srušena je do temelja. Ostaje puno pitanja. Prvo i osnovno: zašto je luksuznu rezidenciju trebalo srušiti kad je obnovljena prije deset godina? Odgovor je vjerojatno očit – zbog napada dronovima predsjednik se boji boraviti na obali Crnog mora u Krasnodarskoj regiji", tvrde iz Proekta.

Prema jednoj teoriji, Putin je srušio mjesto i koristi rat kao izgovor za izgradnju nove i luksuznije palače na mjestu zgrade koju je dovršio bivši sovjetski vođa Nikita Hruščov. Novi objekt mogao bi imati bolje bunkere za ruskog vođu, čija je paranoja o potencijalnim pokušajima atentata značajno porasla od invazije na Ukrajinu.

Proekt je naglasio da ruski narod nije bio obaviješten o rušenju Bočarov Ručeja jer su rezidencije povezane s Putinom smještene u zaštićenim područjima. Kao ruski predsjednik, Putin je nastojao projicirati imidž štedljivosti tijekom svojih više od dva desetljeća na vlasti.

No, iako ima slobodan pristup velikim dvoranama Kremlja i drugim državnim luksuzima, u ruskoj javnosti se malo govori o njegovu ogromnom privatnom bogatstvu, koje je ponovno došlo u fokus uoči ruskih predsjedničkih izbora.

Ranije ove godine otkriveno je da predsjednik nije uključio većinu svojih luksuznih nekretnina i jahti u svoju službenu izjavu o imovini prije nego što se kandidirao za još šest godina na čelu Rusije.

Pročitajte i ovo Poduzete su mjere Vrtić zatvoren zbog nepozvanih gostiju: "Sin ga je ugledao ispod radijatora i htio ga je pomilovati, ali..."

Pročitajte i ovo Slijedi li eskalacija? Ivana Petrović o dolasku Zelenskog u Dubrovnik i kaosu na Bliskom istoku: "Ako se to dogodi, to bi mogao biti veliki rat"

 

Povezane teme