Nesreća na tračnicama

Ljubljana: Međunarodni se vlak zabio u lokalni, 18 ozlijeđenih

Na željezničkoj postaji u Ljubljani međunarodni je vlak naletio na zaustavljenu putničku kompoziciju. Ozlijeđeno je najmanje 18 osoba, ali svi su izvan životne opasnosti.

Kako je izvijestila slovenska Uprava za zaštitu i spašavanje, a prenosi 24ur.com, nekoliko minuta prije 8 sati na željezničkoj postaji Vižmarje u Ljubljani međunarodni je vlak na liniji Beograd-Villach naletio na zaustavljenu putničku kompoziciju.

>> Opet nesreća na pruzi: Vagoni puni rude iskliznuli s tračnica!

'Na mjestu događaja su spasilačke službe i policija. Prema dosad prikupljenim podacima, sudarila su se dva putnička vlaka', objavila je ljubljanska policija. Prema posljednjim podacima, najmanje je 18 ljudi ozlijeđeno, ali nitko nije u životnoj opasnosti.

Još nije jasno kako je došlo do sudara, ali u Slovenskim željeznicama kažu da je zaustavljeni putnički vlak bio u kvaru. Do Vižmarja je stigao iz Jesenica, a u trenutku naleta međunarodnog vlaka, prema njima, bio je prazan.

No, Tina Cirman tvrdi da se prema uputama željezničkog osoblja vratila u pokvareni vlak jer je navodno bila organizirana lokomotiva koja ga je trebala odvući do konačnog odredišta. Trenutak naleta međunarodnog vlaka opisala je sljedećim riječima: 'Skoro nas je srušilo sa sjedala. Dobro nas je tresnulo.' Rekla je i da su neki zbog očitog šoka problijedjeli.

Vlak iz Beograda se, inače, jutros zaustavio i u Zagrebu. Zasad nema podataka o nacionalnosti ozlijeđenih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook