Priča koja slama srce

Liječnici izgubili svaku nadu i skinuli mališana (4) s aparata: Ono što se događalo mjesecima kasnije rasplakalo je mnoge

Liječnik, ilustracija Foto: Getty Images
Četverogodišnji dječak koji je nakon dva srčana zastoja, po odluci suda, skinut s aparata za održavanje života pokazao je da je neviđeni borac.

Dječak N. R. (4) rođen je s teškom malformacijom mozga te je proveo mjesece na intenzivnoj njezi nakon dva srčana zastoja.

U travnju je britanska bolnica King's College zatražila da Visoki sud donese odluku treba li dječaka i dalje držati na aparatu za održavanje života.

Sudac Nigel Poole tada je presudio da ostanak na aparatima za održavanje života nije u najboljem interesu djeteta.

No nakon što je dječak skinut s aparata, dogodilo se čudo, dječak ne samo da je preživio već je i napredovao, piše Sky News

Četiri mjeseca nakon svega sudac Nigel Poole otkrio je kako N. R. sada samostalno diše.

"Očekivanja da se o N. R. neće moći brinuti kod kuće i da neće dugo poživjeti nakon ekstubacije nisu se ispunila", poručio je sudac nakon nevjerojatnog obrata. 

Naglasio je kako mu je bio neizmjerni užitak gledati fotografije dječaka kod kuće sa svojim roditeljima, nakon svega što je preživio. 

"Sada ga se može izvesti van - u park. Može uživati u suncu i osjećaju vjetra u kosi. Živi u kućnom okruženju punom ljubavi", dodao je sudac.

Dječakova majka u izjavi za Visoki sud rekla je kako je volja njezina sina za životom neizmjerno jaka i da ima dobar život.

"Kada su liječnici i medicinske sestre koji su se mjesecima brinuli o N. R. pomislili da više ne može, on je preživio. Zaslužio je novi početak", poručila je majka. 

Pročitajte i ovo Brojni mrtvi VIDEO Novi val napada na Libanon: Izrael mobilizira rezerviste

Pročitajte i ovo Priveden na ispitivanje FOTO Ovo je Dominik L., osumnjičen za ubojstvo majke

Pročitajte i ovo Traje suđenje Djevojčica umrla u autu: Razotkrivena stravična obiteljska priča