Drama u Indiji

Lažni liječnik operirao dječaka gledajući snimke na YouTubeu: Dijete umrlo, ostavili ga na stepenicama druge bolnice

Operacija, ilustracija Foto: Getty Images
Dječak je preminuo nakon što ga je operirao liječnik koji je koristio YouTube u operacijskoj dvorani kako bi naučio kako izvesti operaciju na tinejdžeru.

Petnaestogodišnjak je preminuo nakon što je osumnjičeni lažni liječnik navodno koristio YouTube u operacijskoj dvorani kako bi naučio kako izvesti operaciju na tinejdžeru.

Krishna Kumar iz sjeveroistočne indijske države Bihar hitno je prevezen u bolnicu nakon što je povraćao i loše se osjećao. 

Prema riječima dječakova djeda Prahlada Prasada Shawa, liječnik Ajit Kumar Puri počeo je operirati dječaka bez pristanka roditelja. Obitelji je kasnije rečeno da 15-godišnjak mora na operaciju uklanjanja kamenca iz žučnog mjehura.

Nakon operacije tinejdžerovo zdravlje naglo se pogoršalo te je osumnjičeni lažni liječnik organizirao da dječaka hitna pomoć odveze u drugu bolnicu. Kumar je navodno preminuo na putu, a osumnjičeni lažni liječnik ubrzo je pobjegao s mjesta događaja.

"Operaciju je izveo gledajući snimke na YouTubeu. Sin mi je kasnije umro", rekao je član obitelji. "Dječak je bio u bolovima. Kad smo pitali liječnika zašto ga boli, odbrusio nam je i pitao jesmo li mi liječnici."

"Kasnije navečer, poslije operacije, dječak je prestao disati. Oživjeli su ga i zatim žurno prevezli u Patnu. Umro je na putu. Ostavili su dječakovo tijelo na stepenicama bolnice i pobjegli", rekao je Prahlad Prasad Shaw, piše NZHerald.

Policija obavlja očevid te je poslala tijelo na obdukciju. Vlasti još uvijek pokušavaju locirati osobu koja je izvršila operaciju.

Pročitajte i ovo Snažno podrhtavanje Potres u susjedstvu, osjetio se i u Hrvatskoj: "Lansiralo me iz kreveta!"

Pročitajte i ovo Šokantni detalji "On je egocentrični manipulator": Psiholozi raskrinkali muškarca koji je drogirao suprugu i zvao muškarce da je siluju

Pročitajte i ovo reagirala EMA Poznati lijek protiv bolova može izazvati opasnu nuspojavu: Ovo su simptomi zbog kojih se treba javiti liječniku