Posjetio raketne baze

Kim Jong Un zaprijetio: "To zahtijeva temeljito i oštro protudjelovanje naših nuklearnih snaga"

Kim Jong Un i sjevernokorejska vojska Foto: Afp
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un pozvao je na modernizaciju oružanih snaga.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un posjetio je strateške raketne baze i ispitao spremnost "za akciju strateškog odvraćanja", dok je američke strateške nuklearne sposobnosti nazvao prijetnjom, izvijestili su u srijedu državni mediji.

Američka strateška nuklearna sredstva predstavljaju "sve veću prijetnju" sigurnosnom okruženju Sjeverne Koreje i dugoročne prijetnje zahtijevaju "temeljito i oštro" protudjelovanje sjevernokorejskih nuklearnih snaga, prenijela je novinska agencija KCNA.

Kim je također pozvao na modernizaciju oružanih snaga davanjem prioriteta strateškim raketnim snagama u budućnosti nazvavši to "važnim načelom strategije izgradnje nacionalne obrane".

Tijekom posjeta raketnim bazama s njim su bili njegova moćna sestra Kim Yo Jong i Kim Jong Sik, prvi zamjenik direktora odjela Centralnog komiteta vladajuće Radničke stranke Koreje, izvijestila je KCNA, koja nije navela kada su se dogodili posjeti.

Pročitajte i ovo Loša vijest Nikad više maslina, a nikad manje maslinova ulja: Krivac je poznat, a sve će utjecati i na cijenu

Pročitajte i ovo Potvrdio Sikorski Zatvorili veleposlanstvo zbog špijunaže? Rusija poručila: "Odgovor će biti bolan"