Podrška

Kakve veze kokosova stabla imaju s Kamalom Harris i zašto ih sada svi objavljuju?

Ilustracija Foto: Getty Images
U znak podrške Kamali Harris mnogi na društvenim mrežama objavljuju kokosovo stablo.

Dok su demokrati u nedjelju izražavali podršku kandidaturi potpredsjednice Kamale Harris za predsjednicu, mnogi su primijetili kokosova stabla koje ljudi uz podršku objavljuju na društvenim mrežama. 

"Gospođo potpredsjednice, spremni smo pomoći", napisao je havajski senator Brian Schatz na X-u, uz svoju fotografiju kako se penje na stablo kokosa.

Guverner Kolorada Jared Polis potpisao je svoju izjavu kojom je podržao Harrisa emotikonima kokosa, stabla i američke zastave.

Nakon što je Harris posjetila Sjevernu Karolinu, glavnu metu demokrata, ranije ovog mjeseca, predsjednik Demokratske stranke Sjeverne Karoline Anderson Clayton, najmlađi predsjednik državne stranke u zemlji, napisao je na X-u: "Svi smo danas pali s kokosove palme u dvoranu punu demokrata", piše Politico.

Pročitajte i ovo Policija ga pronašla Drama u Varaždinu: Lopov ukrao ženi automobil, a onda je na zadnjem sjedalu ugledao njega  

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Kakve veze kokosova stabla imaju s Harrisom? To proizlazi iz primjedbe koju je Harris iznijela prošlog svibnja na ceremoniji polaganja prisege povjerenika za inicijativu Bijele kuće o unapređenju obrazovne jednakosti, izvrsnosti i ekonomskih prilika za Latinoamerikance.

Govoreći o važnosti brige za mlade ljude, napomenula je i potrebu podrške njihovim roditeljima i njihovim bakama i djedovima, učiteljima jer nitko ne živi samo u svom svijetu.

Pročitajte i ovo uzbudljiva utrka Nakon poteza koji je promijenio utrku Kamala preuzela Bidenov profil na X-u, pogledajte što je napisala

Pročitajte i ovo ODLUKA KOJA JE UZDRMALA AMERIKU Kakve šanse Kamala ima protiv Trumpa? Svi joj daju podršku, ali jedan potez rasplamsao je komentare

Zatim je ispričala anegdotu o svojoj mami iz Južne Azije: "Moja je majka znala - ponekad nam je smetala i govorila nam - Ne znam što je s vama mladima. Misliš da si upravo pao s kokosove palme? Vi postojite u kontekstu svega u čemu živite i onoga što je bilo prije vas."

Ta je izreka otad postala viralna na društvenim mrežama, osobito među mladima - kritičkim blokom glasača za koje su demokrati bili zabrinuti da neće podržati predsjednika Joea Bidena, s obzirom na zabrinutost zbog njegove dobi.

 

Povezane teme