nove optužbe za Tateove

Progovorile žrtve braće influencera: "Uhvatio me za grlo, tresnuo o krevet i onda silovao. Slao mi je poruke Volim te silovati"

Andrew i Tristan Tate Foto: Afp
Dvije žene koje tvrde da ih je kontroverzni influencer Andrew Tate silovao progovorile su za BBC o svojim iskustvima. Još jedna žena tvrdi da ju je silovao Tateov mlađi brat Tristan, koji je također influencer s milijunima pratitelja.

Braća Tate trenutačno se u Rumunjskoj suočavaju s optužbama za trgovinu ljudima i organizirano seksualno iskorištavanje žena. Andrew Tate također je optužen za silovanje. Budu li proglašeni krivima, braća bi mogli biti osuđena na više od 10 godina zatvora. Protiv oba brata također se vodi istraga za trgovinu ljudima, a u pitanju su 34 žene, od kojih su neke maloljetne.

Dvije Britanke za BBC su progovorile o tome kako ih je Andrew Tate silovao prije 10 godina kada je živio u Lutonu. Još jedna Britanka iznijela je novu optužbu za silovanje protiv Tristana Tatea.

Anna (nije njezino pravo ime) rekla je da je izišla s Andrewom Tateom u Lutonu 2013. Nakon nekoliko spojeva bili su kod njega doma.

"Počeo me ljubiti... i samo je pogledao u strop i rekao: 'Sad razmišljam trebam li te silovati ili ne.' Iznenada me samo uhvatio za grlo, tresnuo o naslon kreveta i davio."

Nakon toga ju je, kaže, silovao, a potom slao uznemirujuće poruke o silovanju i seksualnom nasilju.

"Jesam li loša osoba? Jer što se tebi više nije sviđalo, to sam ja više uživao. Volim te silovati."

Anna je 2014. policiji Bedfordshirea rekla za napad. Još dvije žene iznijele su slične optužbe, pa je pokrenuta policijska istraga. Godine 2019. spis je poslan Državnom tužiteljstvu, ali je odlučeno da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Druga žena, Sienna, opisuje sličnu priču. Kaže da je upoznala Andrewa Tatea prije deset godina u Lutonu: "Dobro smo se slagali i popili smo nekoliko pića." Sienna kaže da je ponovno srela Andrewa Tatea nekoliko mjeseci kasnije.

Sienna: "Bila sam prestravljena. Borila sam se za zrak"

"Otišli smo u moju spavaću sobu... i počeli smo se seksati. Tada mi je stavio ruke oko grla." Sienna kaže da se borila za zrak, a zatim izgubila svijest. Bio je na njoj.

"Bila sam potpuno prestravljena", kaže ona. "Samo se sjećam kako sam hvatala zrak... Bilo je to silovanje."

Ujutro je, kaže, imala krvavo oko. Siennin prijatelj potvrdio je za BBC da mu je ona tada rekla za incident. Kaže i da joj je vidio ozljedu oka. Sienna nije otišla na policiju i kaže da žali zbog toga.

Tate je zanijekao da je ikad davio ženu ili imao spolni odnos sa ženom bez njezina pristanka.

"Znam da nikad nikoga nisam povrijedio", rekao je.

Andrew Tate ima milijune pratitelja diljem svijeta na YouTubeu i TikToku. Samoproglašeni je ženomrzac koji je širio poruke da muškarci trebaju dominirati nad ženama. Dobar dio slave stekao je na mizoginiji.

Andrew i Tristan Tate preselili su se u Rumunjsku 2016. godine. Njihov posao s online kamerama pred kojima su se žene skidale za novac u toj je zemlji cvjetao. U jednom trenutku Andrew Tate tvrdio je da zarađuje 400.000 funti mjesečno od web-kamera i da je 75 žena radilo za njega.

Daisy kaže da je 2017. izlazila s Tristanom Tateom kada ju je potaknuo da radi za braću u Bukureštu. Daisy je pristala. Opisala je da su djevojke koje su se skidale online živjele i radile zajedno.

"Djevojke su imale svoje sobe, ali to nije bio njihov osobni prostor. Sve je bilo Tristanovo i Andrewovo, spavaće sobe u kojima su djevojke radile bile su i spavaće sobe u kojima su spavala braća. Pravila su bila stroga i pratio se svaki aspekt našeg života", kaže Daisy. Neke nisu smjele same izlaziti iz kuće.

Nekoliko dana nakon dolaska u Rumunjsku, Daisy kaže da je prekinula s Tristanom Tateom, ali tvrdi da ga to nije spriječilo da je i dalje siluje i zlostavlja.

"Rekla sam mu 'ne' 10 do 15 puta, da ne želim. Stavio mi je ruke oko vrata i silovao me", rekla je Daisy. Vratila se u Ujedinjeno Kraljevstvo, ali ništa nije prijavila policiji. Tristan Tate te optužbe nije komentirao.

Osim optužbi s kojima su braća suočena u Rumunjskoj, Velika Britanija traži njihovo izručenje zbog silovanja i trgovine ljudima od 2012. do 2015. godine. Sienna i Anna sada tuže Andrewa Tatea, a njihov bi slučaj trebao biti saslušan na Visokom sudu u Londonu. Zajedno s još dvije žene, optužuju ga za silovanje i seksualni napad.

Pročitajte i ovo Očevid u tijeku VELIKA GALERIJA Pogledajte slike užasa: U teškoj nesreći ozlijeđeno 15 ljudi, među njima ima i djece

Pročitajte i ovo Strava na vijaduktu Tragedija u Istri: Muškarac skočio s padobranom i poginuo