Delicija do delicije

Objavljeno čime se sve Trump i Kim goste na povijesnom summitu

Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp
Rebarca od govedine i svinjetina u slatko-kiselom umaku serviraju se na radnom ručku američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, spajajući tako okuse Istoka i Zapada tijekom povijesnog summita u Singapuru.

Prema jelovniku koji je objavila Bijela kuća nakon povijesnog summita, dvojica čelnika ručak će započeti predjelom od koktela s kozicama i salate od avokada, salate od zelenog manga s preljevom od meda i limete začinjene primjesama iz jugoistočne Azije i svježom hobotnicom, ali i "oisenom", korejskim jelom od punjenih krastavaca.

Kao glavno jelo servira se confit od goveđih rebara (metoda pripremanja mesa u vlastitoj masnoći na laganoj vatri) s krumpirima dauphinoise (kuhanim u vrhnju s češnjakom) i brokulom kuhanoj na pari; hrskava svinjetina u slatko-kiselom umaku i pržena riža s umakom od čilija "XO" te korejsko jelo daegu jorim – bakalar pirjan sa sojom uz rotkvice i azijsko povrće.

Trump i Kim zasladili su se s tartletom od tamne čokolade, sladoledom od vanilije s trešnjama Haagen-Dazs, i poznatom poslasticom s francuske Rivijere poznatom kao tart tropezienne, vrstom francuskog brioša s kremom od limuna i vanilije. Poslasticu je proslavila slavna francuska glumica Brigitte Bardot, koja se zaljubila u taj desert tijekom boravka u St. Tropezu na snimanju filma "I Bog stvori ženu". (Hina)