svjedočio na ročištu

Jedna rečenica dječaka ubojice izazvala je kaos u sudnici, intervenirali i liječnici: "Zato sam ih ubio"

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Jedna rečenica dječaka ubojice izazvala je kaos u sudnici u Beogradu, a roditelji ubijene djece ostali su u nevjerici.

Dječak ubojica, koji je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi Vladimir Ribnikar hladnokrvno likvidirao devetero učenika i zaštitara, prvi je put danas svjedočio na Specijalnom sudu u Beogradu u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja.

Naime, s obzirom na to da je dječak u vrijeme zločina imao tek 13 godina, on ne može kazneno odgovarati. Cijelo vrijeme smješten je u psihijatrijskoj ustanovi za mlade. 

Suđenje je zatvoreno za javnost, ali neke informacije iz sudnice ipak su procurile.  

Maloljetni ubojica do sada je odgovarao na pitanja suda, tužilaštva i odvjetnika oštećenih, a u nastavku suđenja, nakon pauze, očekuje se da će odgovarati na pitanja članova obitelji ubijenih. No, oni ga mogu vidjeti samo preko videolinka, odnosno nalaze se u različitim prostorijama. 

Tijekom davanja svog iskaza izrekao je jednu rečenicu koja je izazvala kaos na suđenju, a roditelji ubijene djece ostali su u nevjerici, javlja Telegraf.rs.

"Osjećao sam se odbačenim od druge djece i zato sam ih ubio. Tog 3. svibnja ponio sam pištolj da bih to učinio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati", rekao je dječak ubojica. 

Intervenirali i liječnici 

Tijekom ispitivanja dječaka, intervenirali su i liječnici jer je odjednom pocrvenio u licu. Odmah su mu izmjerili tlak, no utvrdili su da je sve u redu. 

"Sudac je pitao svjedoka kako se osjeća i može li nastaviti odgovarati na pitanja na što je odgovorio potvrdno. Liječnici su ustvrdili da mu zdravstveno stanje nije narušeno pa je ispitivanje nastavljeno", otkrio je izvor za srpske medije. 

Maloljetni ubojica rekao je na sudu i da je majka od njega tražila stalno da bude najbolji što je kod njega izazvalo pritisak. Više o tome pročitajte OVDJE

Izjavu je nakon ročišta dao i odvjetnik obitelji ubijenih. 

"Pitanjima koja su mu danas postavljena nismo saznali motiv i zašto se to dogodilo, ali smatram da njegov današnji iskaz ide u smjeru da će se saznati", rekao je Ognjen Božović. 

Ispitivanje dječaka ubojice nastavlja se 17. listopada. 

Pročitajte i ovo Uragan Milton VIDEO Meteorolog se potpuno slomio pred kamerama: "Ispričavam se. Ovo je jednostavno užasno"

Pročitajte i ovo Izričita zamolba Zelenski stiže u Dubrovnik, na samit je pozvan Vučić, ali ne i Milanović: Otkriveno tko je tražio da ne dođe