Silna snaga Miltona

VIDEO Javljali se uživo iz središta uragana, a snimke su iznenadile cijeli svijet: "Ovo postaje opasno, moramo ići..."

Reporteri izvještavali tijekom oluje Foto: X screenshot/YouTube screenshot
Koliko je snažna oluja pogodila Floridu, zorno prikazuju snimke meteorologa koji su izvještavali s ulica.

Uragan Milton prolazi središnjom Floridom nakon što je prije nekoliko sati došao do kopna na zapadnoj obali američke savezne države, prouzročio tornada, uništio domove i prekinuo opskrbu električnom energijom za gotovo dva milijuna kućanstava.

Koliko je snažna oluja pogodila spomenuti američki poluotok, zorno prikazuju snimke meteorologa koji su izvještavali s ulica.

Jedan od njih bio je i meteorolog Fox Weathera Robert Ray, čija je snimka postala viralna širom svijeta. Zanimljivo je kako je izvještavao s biciklističkom kacigom na glavi i naočalama na očima. Morao se itekako potruditi da ostane na nogama uslijed jakih naleta vjetra.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Ovo je povijesna oluja, a nadam se da će ovo svima pokazati koliko je važno evakuirati se u ovakvim situacijama. Ne želite biti u ovome. Miltonov je bijes velik. Ovo je najteži vjetar koji sam iskusio i nadam se da je ovo kraj, vikao je Ray u mikrofon naglašavajući da je izdano upozorenje na ekstremne vremenske uvjete.

Novinare je na terenu imao i NBC News, a njihov Tom Llamas izvještavao je iz okruga Sarasote, koji je bio među najpogođenijima Miltonom.

NBC-jeva ekipa nije uspjela izdržati snažne nalete vjetra te je prekinula javljanje uživo.

"Situacija postaje sve teža, moramo ići odavde. Moramo ići", ponavljao je dok je bježao s mjesta događajima s ostalima i tražio zaklon.

Pogledajte u videu kako je to izgledalo.

https://youtu.be/XTZD0NsSDCI?si=KYOu8OjyMYh4pIoF

Pročitajte i ovo MONSTRUM MILTON VELIKA GALERIJA Prizori s Floride su zastrašujući!

Pročitajte i ovo Strašan zvuk VIDEO Nekoliko sati prije udara uragana na ulicama je zabilježen jeziv prizor