Nove teorije ne prestaju

Teorija za teorijom - evo i nove: MH370 je otet i nalazi se u Afganistanu?!

Slika nije dostupna
Anonimni izvor tvrdi kako ima dokaze da je nestali malezijski zrakoplov u Afganistanu, a putnike drže za taoce.

'Let MH370 zrakoplovne tvrtke Malaysia Airlines za kojim se traga od 8. ožujka je otet, piloti nemaju nikakve veze s tom otmicom, već su ga oteli teroristi. Imamo informaciju da je nadimak terorista koji je realizirao cijeli događaj 'Hitch'. Zrakoplov se nalazi u Afganistanu nedaleko od grada Kandahara u blizini granice s Pakistanom', rekao je anonimni izvor, a prenosi International Business Times.

U svojoj je objavi istaknuo da je nestali zrakoplov sletio na cestu u blizini planinskog masiva, a prilikom sljetanja slomio je krilo. Tvrdi također da su svi putnici živi te ih se drži za taoce u kolibama.

Je li ovaj milijarder kriv za nestanak malezijskog zrakoplova?

Anonimni izvor također tvrdi da se 20 azijskih putnika nalazi u bunkerima u Pakistanu. Njih otmičari navodno planiraju razmijeniti s Amerikancima i Kinezima. Ovu najnoviju teoriju o položaju nestalog zrakoplova moglo bi se povezati s onom da je član iluminata i prikriveni vođa svijeta Jacob Rothchild ipak kriv za njegov nestanak.

Među putnicima je bilo 20 inženjera američke tehnološke tvrtke Freescale Semiconductor, koja se već 50 godina bavi razvojem mikroprocesora, senzora i druge tehnologije. A navodno je upravo Rothschild taj koji je smrću putnika postao jedini vlasnik patenta navjerojatnog mikročipa KL-03 za koji se tvrdi kako će služiti za elektronsko ratovanje. Rothschild je navodno iskoristio malezijsku aviokompaniju kako bi se riješio suvlasnika tog mikročipa te postao njegov jedini vlasnik.

Prema detaljnom izvješću Malaysia Chriniclea, tvrtka koju Rothcscild predstavlja, Freescale Semiconductor Ltd. posjeduje patent robotskog ubojice dronova koji bi mogli biti korišteni u pogubnim vojnim operacijama. Freescale je potvrdio kako su 20 putnika s leta MH370 upravo njihovi zaposlenici. Među njime je 12 Malezijaca i 8 Kineza. Ovim je hipotezama dodan niz teorija zavjere te se nadležni nadaju kako će uskoro doći do istine. Između ostalog i da zaustave brojne teorije.

Krije li ovaj otočić usred Indijskog oceana tajnu nestalog Boeinga?

Nedavna teorija o tome kako Amerika drži zrakoplov koji je u tajnosti trebao biti zadržan u gradu Diego Garcia ponovno je isplivala na površinu, kada se pojavila navodna informacija jednog od putnika koji se predstavio kao Philip Wood te navodno poslao fotografiju kojom je potvrđena lokacija zrakoplova.

Prema izvješću novinara Jima Stonea, putnik Philip Wood iz tehničke je službe IBM-a, a sakrio je mobitel u anus kada je shvatio da će zrakoplov biti otet.

Fotografiju na kojoj se gotovo ništa ne vidi, koju je Wood poslao s mobitela slijedila je poruka: 'Zrakoplov kojim sam putovao je otet. Nepoznati vojnici drže nas kao taoce. Radim za IBM i uspio sam sakriti moj mobitel u rektum. Odvojen sam od ostalih putnika i nalazim se u ćeliji. Moje ime je Phillip Wood. Mislim da sam drogiran kao i to da ne mogu jasno misliti'.

Ubrzo nakon navodne fotografije je uslijedilo i njezino objašnjenje. Tako je novinar Jim Stone napisao kako je fotografija snimljena 18. ožujka, s uređaja iPhone 5, a uključene su i koordinate. Mobitel s kojeg je poslana poruka nalazi se u Diegu Garciji. 'Prvi put je prazna poruka rekla sve', napisao je Stone.

Iz dana u dan pojavljuju se nove teorije o nestalom zrakoplovu i tome šro se s letom MH370 zaista dogodilo. U međuvremenu traje jedna od najopsežnijih i najskupljih potraga u povijesti. Za zrakoplovom traga međunarodni tim na jugu Indijskog oceana, a potraga je već sada proglašena jednom od najskupljih u povijesti.

Iako su malezijske vlasti objavile da je zrakoplov pao u ocean razne teorije o otmicama ne prestaju. Dorbim je dijelom tome tako jer malezijske vlasti nisu objavile nikakve konkretnije dokaze kojima bi potvrdile svoju tezu o nesreći i padu u ocean. No to ne znači da takvi dokazi ne postoje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook