Pronašli još dva tijela

Otkrili gdje su pronašli tijelo mlade Njemice: Hamasovci su je ubili pa kamionetom vukli golu i snimali

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Izraelska vojska izvukla je tri tijela zarobljenika iz tunela u Gazi kojima upravlja Hamas. Jedno od njih tijelo je djevojke Shani Louk.

Izraelska vojska potvrdila je u petak da je pronašla tijela triju zarobljenika iz Pojasa Gaze. Glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari rekao je da se radi o Shani Louk, Amit Bouskila i Itshaku Gelernteru koji su zarobljeni u napadu Hamasa 7. listopada te su ubijeni pokušavajući pobjeći s glazbenog festivala koji su posjetili.

Tijela su identificirale vlasti koje su obavijestile obitelji stradalih. Hagari je rekao i da su tijela predana na forenzički pregled.

"Slavilil su život na glazbenom festivalu Nova a onda ih je ubio Hamas", zaključio je Hagari ne otkivajući točnu lokaciju gdje su tijela pronađena. No CNN-ov analitičar i novinar Axiosa Barak Ravid rekao je da su pronađeni u jednome tunelu u Gazi citirajući glasnogovornika IDF-a.

Djevojka iz kamioneta

Otac ubijene Shani Louk izraelskim je medijima rekao kako je tijelo njegove kćeri dobro očuvano jer se nalazilo u "dubokom i hladnom tunelu".

Shani Louk proglašena je mrtvom i identificirana još krajem listopada. Tijelo ove mlade žene njemačko-izraelskog podrijetla viđeno je kada su snimke napada krenule kružiti društvenim mrežama. Slomljenih nogu i u doljnjem rublju beživotna je ležala pod nogama terorista u kamionetu dok su drugi na nju pljuvali.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

 

Njezina obitelj rekla je da je dobila završetak priče sada kada je njezino tijelo vraćeno iz Gaze te su potvrdili da ih je izraelska vojska o svemu obavijestila u petak.

Pročitajte i ovo Oglasili se i rođaci taoca 13 država poslalo pismo upozorenja Izraelu

"Svaka ovakva vijest vraća nas u taj grozan trenutak. Našu kćer brutalno je ubio Hamas 7. listopada. Olakšanje je znati da ju ada možemo pokopati, to nam daje osjećaj završetka", rekli su i dodali da će ju pamtiti kao lijepu osobu koja je voljela mir, glazbu i život.

Izraelski premijer Netanyahu obiteljima je izrazio sućut objavom na mreži X.

"Srce se slama zbog velikog gubitka. Moja supruga Sara i ja tugujemo s obiteljima. Čestitam našim hrabrim vojnicima koji su nam vratili sinove i kćeri", napisao je.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Hrvatska Što je u pozadini stravičnog zločina? Psihijatar: "Ako netko ima pištolj u sefu i ode po njega..."; Susjedi: "Prije nekoliko godina imali su probleme"