UNIŠTENJE ODOZGO

Izrael u noćnim zračnim napadima uništio više od 100 Hezbolahovih raketnih lansera

Izraelski vojni avion Foto: Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova
Izrael je noćas u Libanonu izvršio najintenzivniju zračnu kampanju od početka rata u Gazi, a u kojoj su, prema svojim tvrdnjama, uništili više od 100 lansera raketa i drugih "terorističkih skrovišta", kao i skladišta oružja.

Izraelske obrambene snage (IDF) izjavile su da su lanseri bili spremni za ispaljivanje projektila na Izrael. "Pogodili smo otprilike sto lansera raketa i dodatnu terorističku infrastrukturu koja se sastojala od otprilike tisuću projektila koji su bili spremni da budu iskorišteni u bliskoj budućnosti za ispaljivanje prema izraelskom teritoriju", stoji u priopćenju IDF-a. Još se ne zna je li napad uzrokovao i neke žrtve.

Libanonska nacionalna novinska agencija javila je da je Izrael izvršio barem 52 udara na jugu zemlje u četvrtak navečer, kao i da je Libanon lansirao rakete na vojna postrojenja na sjeveru Izraela.

U petak ujutro Izrael je maknuo zabranu kretanja koju je u četvrtak izdao za područje Golanske visoravni i dijelove sjevernog Izraela.

"IDF će nastaviti djelovati na degradaciji infrastrukture i sposobnosti terorističke organizacije Hezbolah kako bi obranio državu Izrael", stoji na kraju priopćenja IDF-a.

Pročitajte i ovo Donosi Provjereno Pao zbog šverca kokaina i završio iza rešetaka 18 godina: Uzeo je knjigu u ruke, a nakon toga - "Snađi se, druže"

Pročitajte i ovo Užas u Peruu Požari pogađaju usjeve i arheološka nalazišta: "Izvan kontrole su, trebamo pomoć"

Povezane teme