Brojni mrtvi

VIDEO Novi val napada na Libanon: Izrael mobilizira rezerviste

Prizor nakon napada Foto: Screenshot/X
Izraelska vojska pokrenula je novi val napada protiv Hezbolaha u Libanonu.

Izrael je pokrenuo novi val napada u južnom Libanonu i području Beqaa, opisujući ih kao - "opsežne napade". 

"Pokrenuli smo novi val napada protiv Hezbolaha u Libanonu", poručila je izraelska vojska. 

 

Udar je usmjeren na libanonski šijitski grad Maaysrah na sjeverozapadu Libanona, a snimka koja se širi društvenim mrežama prikazuje dim koji se širi iznad grada nakon napada.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Najmanje 19 osoba je poginulo u srijedu ujutro u nastavku izraelskih napada na Libanon, prema libanonskom ministarstvu zdravstva. Ministarstvo je dodalo da je gotovo 100 ljudi ozlijeđeno u napadima.

Šijitska milicija Hezbolah je u međuvremenu nastavila raketirati ciljeve u Izraelu, objavivši da je lansirala desetke balističkih projektila na grad Hazor Ashdod i vojnu bazu na sjeveru zemlje.

Čelnik sjevernog zapovjedništva izraelske vojske je rekao da je Izrael započeo novu fazu svoje kampanje i da se mora pripremiti na "manevriranje i djelovanje", objavila je vojska u priopćenju.

Vojska nije pojasnila odnosi li se to na moguću kopnenu ofenzivu na jug Libanona. No, u srijedu je mobilizirala dvije rezervne brigade radi izvođenja operacija.

"To će omogućiti nastavak borbe protiv terorističke organizacije Hezbolaha, obranu Izraela i stvaranje uvjeta za povratak stanovnika sjevernog Izraela u njihove domove", priopćila je vojska.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Papa Franjo komentirao je izraelske napade na Libanon kao užasnu eskalaciju sukoba na Bliskom istoku na kraju svoje tjedne opće audijencije u Vatikanu. Rekao je da su napadi neprihvatljivi i pozvao međunarodnu zajednicu da učini sve što je moguće da zaustavi borbe.

Pročitajte i ovo Traje suđenje Djevojčica umrla u autu: Razotkrivena stravična obiteljska priča

Pročitajte i ovo Priveden je Jurnjava po Splitu: Zaustavljen jer nije nosio kacigu, policija ispod sjedala pronašla pravi ulov

Pročitajte i ovo NOVE SPOSOBNOSTI Nakon prvog napada u povijesti na Tel Aviv Hezbolah udario na još izraelskih gradova

Povezane teme