rat na Bliskom istoku

VIDEO Žestoki zračni napadi na urbana područja Bejruta: Hezbolah se sprema za novu fazu sukoba?

Zračni napadi na glavni grad Libanona Bejrut Foto: X / Screenshot
Izrael nastavlja napade na glavni grad Libanona, ali i na istočne dijelove te zemlje. Vjeruje se da su ovi napadi odgovor na gađanje kuće izraelskog premijera dronom.

Izraelska vojska ponovno je napala glavni grad Libanona. Uz to, izdali su još tri obavijesti o evakuaciji zgrada u južnim predgrađima Bejruta. 

Osim toga, nastavljaju se zračni napadi i na Bekaa zaljevu na istoku zemlje koje je izraelska vojska napala i u četvrtak.

Novi napadi svojevrsni su odgovor na dron koji je Hezbolah poslao prema kući izraelskog premijera Benjamina Netanyahua. 

Iako Hezbolah nije službeno preuzeo odgovornost za ovaj napad, oni su glavni osumnjičenici uz iransku Revolucionarnu gardu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

U priopćenju prošlog četvrtka Hezbolah je najavio prelazak u novu i eskalirajuću fazu sukoba s Izraelom.

Novinarka BBC-a koja se nalazi u Bejrutu rekla je kako se radi o najtežem valu zračnih napada koje su pogodile taj grad u posljednjih tjedan dana.

"Dok ovo pišem, još uvijek mogu čuti snažno zujanje izraelskog nadzornog drona iznad glave", rekla je Nafiseh Kohnavard i zapitala se je li riječ o početku nove faze ratovanja.

Pročitajte i ovo Među ozlijeđenima i djeca VIDEO Stravični lančani sudar 20-ak vozila: Auti se zapalili, ljudi izgubili živote u buktinji

Pročitajte i ovo "Kao da je rat već počeo" Milanović upozorio na veliki napad svjetske sile: 'Pred nama su događaji koji će imati nesaglediv utjecaj na svjetski poredak'