nasilje u Meksiku

Mladom gradonačelniku odrubljena glava: Ostavili su je na krovu automobila na ulici

Alejandro Arcos Foto: Društvene mreže/Screenshot
Gradonačelnik jednog meksičkog grada ubijen je samo nekoliko dana nakon preuzimanja dužnosti. Prizor je bio šokantan: odrubljena mu je glava te je ostavljena na krovu automobila.

Alejandro Arcos položio je prisegu 1. listopada kao gradonačelnik Chilpancinga, glavnoga grada države Guerrero, u kojoj se nalazi i Acapulco. Ubijen je nakon šest dana, i to na brutalan način. Odsječena mu je glava te su je ubojice ostavili na krovu automobila, a tijelo na prednjem sjedištu.

Radi se o državi koju već dugo potresa nasilje povezano s drogom ili obračunom kriminalnih skupina. Zašto je baš gradonačelniku odrubljena glava, i to samo nakon nekoliko dana mandata, nije poznato.

Fotografije ubijenog Arcosa i odrubljene glave na automobilu, kao i dekapitiranog tijela, osvanule su na društvenim mrežama.

"Njegov gubitak oplakuje cijela zemlja, ogorčeni smo", izjavila je guvernerka Guerrera Evelyn Salgado.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Ubojstvo se dogodilo samo tri dana nakon što je i tajnik nove gradske vlade Francisco Tapia ubijen iz vatrenog oružja.

Alejandro Moreno, meksički senator i nacionalni vođa Institucionalne revolucionarne stranke, rekao je da su bili mladi i pošteni javni službenici koji su tražili napredak za svoju zajednicu.

Guerrero je postala jedna od najopasnijih država u Meksiku za javne dužnosnike. Najmanje šest kandidata za javne dužnosti ubijeno je u Guerreru uoči izbora početkom lipnja.

Pročitajte i ovo HAPIH Dobro provjerite hladnjake: Povlači se omiljena salama zbog vrlo opasne bakterije

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Mnogi Hrvati sve teže žive, a u ovim slučajevima pomoći će država: Evo tko ima pravo na novčanu pomoć, ali i naknadu za stanovanje