bludničenje nad maloljetnikom

Glumac iz omiljene serije Lud, zbunjen, normalan osuđen za strašan zločin: Otkupio je kaznu da ne ide u zatvor

Mustafa Nadarević i Moamer Kasumović Foto: Ivo Ravlic/Cropix
Glumac Moamer Kasumović, poznat po seriji "Lud, zbunjen, normalan", osuđen je za bludničenje nad maloljetnikom.

U Beogradskom kazalištu 16. rujna održana je predstava "Tiho, tiše", koja progovara vršnjačkom nasilju. Nakon predstave mladić iz publike je ustao i priznao da je i sam bio žrtva nasilja, odnosno pedofilije. Otkrio je da je bio žrtva seksualnog zlostavljanja kada je imao 14 godina, a da je počinitelj poznati glumac Moamer Kasumović (43). 

Poznatog glumca većina poznaje iz serije "Lud, zbunjen, normalan", gdje je bio u ulozi lika Damira Fazlinovića.

Mladić je priznao da je cijeli slučaj imao i sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

Na upit Raporta o tom slučaju Općinski sud u Sarajevu i Kantonalni sud odbili su pružiti informacije, pa je naposljetku Tužiteljstvo Kantona Sarajevo potvrdilo da je glumac Moamer Kasumović uistinu osuđen za kazneno djelo bludne radnje. Proglašen je krivim te je dobio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Prema informacijama Raporta, Kasumović je potom svoju kaznu od godinu dana otkupio za 36.500 maraka (oko 18 tisuća eura). 

Nepravomoćna presuda donesena je 2021. godine, a u tom periodu Kasumović je nestao iz Sarajeva, odnosno rijetko se viđa u gradu u kojem je živio od 1996. godine. Sudeći po objavama na društvenim mrežama, vrijeme je uglavnom provodio u rodnom Bijelom Polju, gdje je bio aktivan u kulturnom životu.

Pročitajte i ovo IGRA POŠLA PO ZLU Turistica otišla u šetnju prije povratka kući i tragično skončala: Policija istražuje talijanski par

Pročitajte i ovo "U suzama sam bio" Bračni par koji se prije 30 godina iz Kanade preselio u Međugorje o odluci Vatikana: "Vidio sam poruku Gospe i preobratio sam se"