Smanjite osjećaj krivnje kuhanja pojedine hrane i doznajte koje su namirnice zdravije nakon kuhanja.
Mi Hrvati! Propustili smo zaradu od 24 milijuna dolara
Nutricionistica Mel Wakeman savjetuje kako su:
- rajčica
- mrkva
- špinat i
- gljive
namirnice koje su mnogo zdravije nakon što se skuhaju.
'Mnogi se nutrijenti u povrću slabije apsorbiraju u probavnom sustavu u usporedbi s nutrijentima koji se nalaze u namirnicama životinjskog porijekla. Vlakna u biljkama se često vežu s mineralima pa ih tijelo teže iskoristi', kaže Wakeman, piše Daily Mail.
Međutim, pazite da ne pretjerate. Prekuhavanje može uništiti vitamine, stoga je dobro kombinirati svježe i kuhano povrće, ali i truditi se da kuhate povrće tek onoliko koliko je neophodno.
Povrće je najbolje povrće kuhati na pari ili u mikrovalnoj, a valja izbjegavati isuvišne masnoće koje povrće upija.
Koje su vama najfinije namirnice i što rado kuhate? Ostavite komentar ispod članka.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook