ukrajinska ofenziva

VIDEO Eksplozija i požar u ruskoj petrokemijskoj tvornici: Ukrajinci srušili još jedan most u Kurskoj oblasti

Ukrajinski napadi na ruske regije Foto: X / Screenshot
Ukrajinska vojska nastavila je napadati ruske regije, posebice Kursku oblast. Osim toga, u ruskoj regiji Baškiriji zapalila se tvornica.

Nastavljaju se ukrajinski napadi na ruske regije koji su započeli prije deset dana i u kojima su osvojena mjesta uz granicu, posebice u Kurskoj oblasti.

Društvenim mrežama širi se video eksplozije petrokemijske tvornice Sterlitamak u ruskoj regiji Baškirija.

U eksploziji i požaru koji je uslijedio ozlijeđeno je troje ljudi. Nije poznato što je uzrokovalo požar, no ruski vatrogasci požar su stavili pod kontrolu.

Tvornica se nalazi na 1500 kilometara od glavnog grada, a proizvodi gumu i visokooktanske aditive za gorivo, kao i gorivo za mlažnjake. Ruski mediji javljaju da se proizvodnja nastavlja unatoč požaru. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Ruski istražitelj potvrdio je u ponedjeljak da je Ukrajina u nedjelju pogodila i oštetila treći most na rijeci Sejm u Kurskoj oblasti, gdje se moskovske snage bore protiv snaga Kijeva gotovo dva tjedna.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u petak da je Ukrajina upotrijebila zapadne rakete, vjerojatno HIMARS američke proizvodnje, da uništi most na rijeci Sejm u okrugu Gluškovo.

Najveći most na ovom dijelu bojišnice, onaj u mjestu Gluškovo - uništila je ukrajinska vojska. Stanovnici te regije bijesni su nakon ukrajinskog napada zato što su vjerovali da će ih njihovi vojnici zaštititi.

Pročitajte i ovo Kaznena prijava FOTO/VIDEO Ovo je vozač koji je pijan pokosio pješake na Viru, oglasila se i policija

Pročitajte i ovo snažno nevrijeme FOTO Kaos na sjeveru Hrvatske: Srušio se silos, drvo palo na kuću i auto, oštećen krov škole