Nemilosrdni napadi

Dvoje zaposlenika UNHCR-a poginulo u izraelskim napadima na Libanon: "Ogorčeni smo"

Napad na Libanon Foto: Afp
BEJRUT/JERUZALEM, 25. rujna 2024. (Hina/Reuters/dpa) - UN-ova agencija za izbjeglice (UNHCR) potvrdila je u utorak da je dvoje njihovih zaposlenika poginulo u izraelskim napadima na Libanon.

UN-ova agencija za izbjeglice (UNHCR) potvrdila je u utorak da je dvoje njihovih zaposlenika poginulo u izraelskim napadima na Libanon. UNHCR je objavio da je "ogorčen i jako ožalošćen" zbog njihove pogibije. 

Dina Darwiche, iz ureda u Beki na istoku Libanona, poginula je kada je izraelski projektil u ponedjeljak pogodio zgradu u kojoj je boravila, priopćio je UNHCR. U ponedjeljak je potvrđeno i da je poginuo Ali Basma, koji je radio u UNHCR-ovu uredu u Tiru na jugu Libanona, dodala je agencija.

"UNHCR je ogorčen zbog pogibije naših kolega i izražavamo najiskreniju sućut njihovim obiteljima i voljenima", navodi se u priopćenju.

Izraelska vojska objavila je u utorak da je ubila Ibrahima Muhameda Kabisija, zapovjednika Hezbolahovih raketnih snaga, u zračnom napadu na Bejrut. On je poginuo zajedno s drugim zapovjednicima tih snaga, po vojsci.

Kabisi se priključio Hezbolahu 1980-ih i imao je nekoliko važnih vojnih uloga u toj organizaciji. Bio je odgovoran za planiranje i izvođenje mnogih napada na izraelske civile i vojnike, objavila je izraelska vojska. 

U objavi na Telegramu u utorak, Hezbollah je objavio da je koristio novu raketu Fadi 3 u napadu na izraelsku vojnu bazu.

Povezane teme