Pokolj u školi

FOTO Potresne scene ispred suda u Beogradu: Roditelji ubijene djece u suzama

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U Beogradu se nastavlja suđenje roditeljima dječaka ubojice Miljani i Vladimiru K. Masovni ubojica koji je 3. svibnja 2023. počinio masakr u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara odgovarat će na pitanja članova obitelji nastradalih, ali i na pitanja svojih roditelja jer su oni to na prošlom ročištu zatražili od suca.

Dječak ubojica izveden je oko 8:30 iz psihijatrijske bolnice u kojoj se nalazi od trenutka kada je učinio masakr u OŠ-u Vladislav Ribnikar. Ulaz u bolnicu bio je zaklonjen paravanima, a pripadnici policije zaklonili su njegovo tijelo, piše Blic. Na glavi je imao sivu kapuljaču i šiltericu koji su mu skrivali lice. Sanitetom je u pratnji policije prevezen do zgrade Specijalnog suda, u kojoj će danas nastaviti odgovarati na pitanja članova obitelji žrtava, ali i svojih roditelja. U njegovoj pratnji i ovog puta je psihijatar, čiji je zadatak prosuditi je li dječak psihički sposoban svjedočiti. 

"Imamo priliku nastaviti s postavljanjem pitanja. Probat ćemo razumjeti kako je došlo do 3. svibnja, razmotriti teme, koje su to bile pobude i što je time želio postići. Vjerujem da idemo u smjeru osuđujuće presude, njegov iskaz nije presudan u tom smislu, ali smatram da je značajan", rekao je Ognjen Božović, odvjetnik obitelji žrtava.

O informacijama prema kojima će roditelji nastradale djece imati pravo dječaku ubojici postaviti 250 pitanja koja su pripremili rekao je: "Roditelji stradale djece imaju pravo postaviti pitanja ubojici, ali nisam siguran da će se to dogoditi."

Roditelji žrtava također su pristigli u zgradu suda u Beogradu uoči nastavka svjedočenja dječaka koji je ubio desetero ljudi. Fotografi su zabilježili potresne scene i suze roditelja žrtava dječaka ubojice. Na suđenje je stigla i dječakova majka. 

Prvo svjedočenje na suđenju

Njegovo svjedočenje 8. listopada u slučaju koji se vodi protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira K. ujedno je bio i prvi put da je izašao iz bolnice u kojoj se nalazi od masakra. Tada se prvi put susreo s obiteljima svojih žrtava, ali i sa svojim roditeljima. Njegovo svjedočenje trajalo je četiri sata.

Tijekom davanja svog iskaza izrekao je jednu rečenicu koja je izazvala kaos na suđenju, a roditelji ubijene djece ostali su u nevjerici.

"Osjećao sam se odbačenim od druge djece i zato sam ih ubio. Tog 3. svibnja ponio sam pištolj da bih to učinio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati", rekao je dječak ubojica.

U svjedočenju je za pokolj indirektno optužio svoje roditelje.

"Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje utjecalo je da napravim to što sam napravio. Da nisam imao očeve pištolje, to ne bih učinio", rekao je on na suđenju koje se vodi protiv njegovih roditelja jer u trenutku masakra nije bio kazneno odgovoran.

Ognjen Božović, opunomoćenik obitelji ubijene djece, otkrio je nakon prošlog ročišta da iskaz maloljetnog K. K. ide u smjeru koji će voditi prema osudi roditelja.

Suđenje u četvrtak bit će, kao i prošlog puta, zatvoreno za javnost. 

Inače, Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu formiralo je predmet radi ispitivanja povrede tajnosti postupka u vezi s predmetom Ribnikar, točnije povodom iznošenja u medijima dijelova iskaza maloljetnog K. K., koji je u istrazi ispitan kao svjedok u predmetu protiv Vladimira K. i drugih zbog kaznenog djela teškog djela protiv opće sigurnosti, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Mučni detalji Cure detalji sa suđenja dječaku ubojici: Zbog ovog pitanja mu je pozlilo, a onda je otkrio što se događalo u streljani

Pročitajte i ovo suđenje u Beogradu "Mama se ljutila i vikala kad nisam bio najbolji. Da nisam imao očeve pištolje...": Jezivi iskaz učenika koji je napravio masakr u školi

Pročitajte i ovo svjedočio na ročištu Jedna rečenica dječaka ubojice izazvala je kaos u sudnici, intervenirali i liječnici: "Zato sam ih ubio"

Pročitajte i ovo ubio 10 osoba FOTO Potresne scene: Dječak ubojica prvi put doveden na sud, svjedočio pred roditeljima ubijene djece