uzrok smrti nije objavljen

Drama na nebu: Kapetan preminuo tijekom leta, avion hitno sletio

Avion Turkish Airlinesa, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Pilot Turkish Airlinesa preminuo je tijekom leta iz Seattlea za Istanbul. Posada je imala još jednog pilota i kopilota, koji su preuzeli kontrolu nad avionom. Morali su prisilno sletjeti u New York.

Avion koji je letio iz Seattlea za Istanbul morao je hitno sletjeti u New York nakon što je pozlilo kapetanu aviona. 59-godišnji pilot Ilcehin Pehlivan "kolabirao" je tijekom leta, napisao je glasnogovornik zrakoplovne kompanije Yahya Ustun na X-u.

Uprkos pokušajima posade da mu se pruži prva pomoć, kapetan je preminuo prije slijetanja. 

Posada je imala još jednog pilota i kopilota, koji su preuzeli kontrolu nad avionom, piše BBC.

Pehlivan je letio s Turkish Airlinesom od 2007. godine, a početkom ožujka bio je na redovitom zdravstvenom pregledu, na kojem nisu pronađeni zdravstveni problemi koji bi mogli utjecati na njegov posao, priopćio je zrakoplovni prijevoznik.

Turska udruga kontrolora zračnog prometa TATCA rekla je da je on godinama služio zrakoplovnoj zajednici i izrazila sućut obitelji, prijateljima i kolegama.

Uzrok smrti pilota nije objavljen. Piloti moraju ići na liječničke preglede svakih 12 mjeseci, dok oni stariji od 40 godina moraju obnoviti svoje liječničke potvrde svakih šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Samit u Dubrovniku VIDEO/FOTO Zelenski i Plenković potpisali sporazum: Pogledajte što je dogovoreno

Pročitajte i ovo javna tajna Stručnjak za sigurnost objasnio zašto Milanović ne dolazi na samit u Dubrovnik