A dolaze i reakcije...

''Predsjednik tvitanja'' najavio sankcije kao da najavljuje hit seriju

Donald Trump (Foto: Twitter) Foto: Platforma X
Predsjednik Donald Trump upozorio je na nadolazeće sankcije koje će njegova administracija uskoro nametnuti Iranu, referirajući se na popularnu HBO seriju Game of Thrones.

Nakon što su dužnosnici njegove administracije objavili da Iranu slijede sankcije, predsjednik Donald Trump potrudio se podsjetiti svijet što će se dogoditi na, blagorečeno, nesvakidašnji način.

U posljednjoj objavi, ''predsjednik tvitanja'' je podijelio svoju fotografiju s tekstom ''Dolaze sankcije'' koristeći isti font kao i poznata serija Igra prijestolja. Ispod ''upozorenja'' na fotografiji stoji i datum 5. studeni, kao podsjetnik kada točno sankcije ''dolaze''. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Trump nije samo izgled slova preuzeo od serije Igra prijestolja, već i ovu zanimljivu poruku. ''Dolazi zima'' je slogan serije i koristi se kao najava dugih i teških sezona s neizvjesnim završetkom. U seriji fraza o dolasku zime simbolizira i želju za osvetom.

Na Trumpov tvit je, između ostalih, reagirala i Maisie Williams, jedna od glavnih glumica u seriji, rekavši ''ne danas''.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Od Trumpove objave, koja je podijelila tviteraše, ogradio se i HBO. Iz kompanije nisu bili oduševljeni načinom na koji je predsjednik odlučio iskoristiti seriju koja je okupila mnogobrojne fanove diljem svijeta, piše NBC News. ''Nismo bili svjesni ove poruke i željeli bismo da se naš zaštitni znak ne zloupotrebljava za političke svrhe'', rekli su iz HBO-a.

Podsjetimo, Washington je u kolovozu uveo sankcije Iranu nakon što je Donald Trump povukao SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma, koji su 2015. potpisale velike sile. U ponedjeljak će ponovno obnoviti sve sankcije protiv Irana koje su bile ukinute međunarodnim nuklearnim sporazumom.

Europska unija objavila je izjavu kojom je izrazila žaljenje zbog uvođenja sankcija Iranu zajedno s Francuskom, Njemačkom i Ujedinjenim Kraljevstvom.