ŽIV I ZDRAV

Dječak otet 1951. godine kad je imao šest godina pronađen živ nakon 70 godina

Policija New York Foto: Afp
Luis Armando Albino imao je samo šest godina 1951. kada je otet dok se igrao u parku u Oaklandu u saveznoj državi Kalifornija, a pronađen je uz pomoć on-line testa predaka, starih fotografija i isječaka iz novina.

Kako piše američki ABC news, Luisova nećakinja je uz pomoć policije, FBI-a i ministarstva pravosuđa locirala svojeg ujaka koji živi na Istočnoj obali. 

Luisova 63-godišnja nećakinja Alida Alequin ispričala je kako njezin ujak ima djecu i unuke, a umirovljeni je vatrogasac i marinac koji je služio u Vijetnamskom ratu. U lipnju je Alida svojeg ujaka ponovno spojila s njegovom obitelji u Kaliforniji.

Priča počinje 21. veljače 1951. kada je žena namamila šestogodišnjeg Luisa iz West Oakland parka gdje se igrao sa svojim starijim bratom te je obećala na španjolskom jeziku da će mu kupiti slatkiše.

Otela ga je, avionom prevezla do Istočne obale gdje je završio s parom koji ga je odgojio kao da je njihov sin. Službe i članovi obitelji nisu otkrili gdje točno na Istočnoj obali živi Albino.

Više od 70 godina Albino je bio izgubljen za svoju obitelj, ali je bio uvijek u njihovim srcima i njegova fotografija visila je na zidu. Njegova majka umrla je 2005., ali nikada nije izgubila nadu da je njezin sin ipak živ.

Alida kaže da kad se susrela s ujakom da ju je zagrlio, poljubio u obraz i rekao: "Hvala ti što si me pronašla."

Pročitajte i ovo Važna meta Vode se žestoke rasprave u vrhu vojske: "Je li mrtav?"

Pročitajte i ovo Strašni zločin u Italiji Počinje suđenje ubojici koji je 70 puta izbo djevojku nožem: Kada je čuo što ona želi - podemonio je

Povezane teme