Mučni detalji

Cure detalji sa suđenja dječaku ubojici: Zbog ovog pitanja mu je pozlilo, a onda je otkrio što se događalo u streljani

Kosta K. svjedočio na suđenju roditeljima Foto: Borna Jaksic/Pixsell
Dječak ubojica iz Osnovne škole Vladislava Ribnikara na jučerašnjem suđenju za masakr u školi bio je u sudnici, gdje su ga svi mogli vidjeti. Obučen u crnu košulju i s naočalama stajao je nasred sudnice i davao iskaz na suđenju roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.

Dječak ubojica na suđenju je rekao da je "njegova majka za sve kriva". On je rekao da je ona "tražila od njega da bude najbolji".

"Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje utjecalo je da učinim to što sam učinio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio", rekao je.

Ispred njega je sjedilo sudsko vijeće, dok su iza njega bili njegovi roditelji. Oni su sjedili na optuženičkoj klupi iza neprobojnog stakla, a on ih nije ni pogledao. Iza Kecmanovića, odvojene staklom, sjedile su obitelji ubijene djece. One su suđenje pratile iz posebne prostorije.

Tijekom ispitivanja Koste K. intervenirali su i liječnici nakon što je on naglo sjeo. Nakon mjerenja tlaka suđenje je nastavljeno.

Majka ubijenog dječaka Andrije Čikića počela mu je postavljati pitanja, a dječak je tada problijedio i počeo plitko disati. Majka ubijenog dječaka pitala ga je zašto je to učinio, a on joj je odgovorio da se osjećao odbačenim, piše Blic.

Ispričao je i kako je lako pronašao oružje.

"Bio sam sam u kući i tražio sam oružje. Poslije pola sata pronašao sam ga u ormaru u predsoblju stana, trebala mi je stolica da se popnem. U ormaru je bila jedna kutija, a iza te kutije nalazio se meni dobro poznat ruksak koji je otac nosio u streljanu. U njemu je bila kutija koja je imala lokot s troznamenkastom šifrom. Otključao sam ga lako tako što sam treći broj, koji je bio labav, zavrtio nekoliko puta. U kutiji sam našao dva pištolja i šest okvira. Druga kutija s municijom nije bila zaključana. Vratio sam sve na svoje mjesto, onako kako je bilo. Tjedan dana kasnije, 1. svibnja, kada sam opet bio sam kod kuće, stavio sam majicu preko kamere u stanu, ponovo sam se popeo na stolicu, uzeo oružje i stavio ga kod sebe u sobu, točnije u ladicu. Tako sam došao do oružja", rekao je.

Pričao je i o odlasku u streljanu te rekao da je bio izuzetno precizan i da je u streljani gađao u koncentrične krugove i siluete ljudi.

"Bio sam prilično precizan, pravio sam grupe metaka kada su u pitanju koncentrični krugovi, radio sam grupe metaka oko centra. A što se tiče silueta, koje sam također gađao, i tu sam bio precizan i vrlo brzo sam s pet metaka pogađao u grudi, glavu i revolver koji je ta silueta imala. U siluetu sam pucao jednom kada sam bio u streljani", rekao je. 

Miljana i Vladimir Kecmanović na prethodnim su suđenjima iznijeli obranu i negirali krivnju. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost radi zaštite interesa maloljetnih žrtava. Otac dječaka optužen je da je izvršio kazneno djelo teškog djela protiv opće sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio ga pucati, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući, piše Kurir

Majka Miljana Kecmanović optužena je jer je njen DNK pronađen na jednoj čahuri u učionici u kojoj je masakr počinjen. Dječak koji u vrijeme izvršenja tog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije kazneno odgovoran, pucao je na školske kolege iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. svibnja. 

Pročitajte i ovo NAJBOLJI FRENDOVI Procurili detalji dogovora Trumpa i Putina : "Molim te, nemoj da itko sazna za ovo"

Pročitajte i ovo odbor za pravosuđe Rešetanje Turudića preraslo u verbalni sukob: "Ljudi znaju da je on drugo ime za lijenost", "Čim ste došli, izbili su problemi"

Pročitajte i ovo Zvučalo poput pucnja Policija se oglasila o navodnoj pucnjavi na Knežiji, otkrili što su pronašli: "Nije riječ o vatrenom oružju..."