Uhićen je

Cure detalji zvjerstva u policijskoj postaji: Napad proglašen terorizmom, pogledajte što je maloljetnik radio prije suludog čina

Prizor nakon napada na policijsku postaju Foto: Screenshot/YouTube
Maloljetnik (15) u četvrtak navečer upao je u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi te je ubio jednog policajca, a drugog je teško ozlijedio.

U četvrtak je maloljetnik (15) u Bosanskoj Krupi ubio policajca i još jednog ozlijedio. Ubijeni policajac je Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe.

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović rekao je da će istraga utvrditi točne uzroke i motive ovog čina.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, napad je okarakteriziran kao - terorizam.

"Tužiteljstvo se očitovalo da u opisanom događaju postoje obilježja kaznenog djela iz članka 201. Kaznenog zakona FBiH, odnosno terorizam", rekao je Beganović.

"Što reći osim da je ovo jedna velika tuga i sve nas je posebno iznenadilo to što je riječ o maloljetniku, koji ima 14 godina i koji se usudio ući u policijsku stanicu i napasti policijske službenike. Mislim da je ovo jedan alarm gdje se kao društvo trebamo zapitati što se sve događa", rekao je ministar policije Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija.

Ubojica je uhićen. Napad je izvršio hladnim oružjem, prvo je napao policajca kojeg je ubio, a zatim se umiješao i ozlijeđeni policajac. Prema neslužbenim informacijama, on je stabilno i nalazi se u bolnici. 

Policija zasad nije mogla govoriti o motivima, a prema neslužbenim informacijama napadač je prije ovog zvjerskog čina slao čudne poruke poznanicima u kojima se opraštao od njih. Oni koji su ga poznavali navode da je bio sklon i religijskom ekstremizmu, piše Klix.ba.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća FOTO Kamion sletio s autoceste: Vozač poginuo

Pročitajte i ovo Donosi Provjereno Agonija nakon porođaja, mlada žena jedva je preživjela: "To je kao da čistite ono ljigavo iz sudopera, bilo je jezivo, bio je horor"

Pročitajte i ovo Nedaleko od granice Užas u susjedstvu: Maloljetnik napao policijsku stanicu, jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen