KREĆU IZVIDI

Otkud mu prvi milijun? Tužiteljstvo ponovno istražuje crnogorskog predsjednika

Slika nije dostupna
Glavni specijalni državni tužitelj Crne Gore Vladimir Novović ponovno pokreće istragu povodom kaznene prijave koju je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnijela još 2009. godine protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i još nekoliko osoba te bivšeg ravnatelja Uprave za sprječavanje pranja novca Predraga Mitrovića, zbog sumnje u organizirano pranje novca.

Crnogorsko tužiteljstvo ponovno je počelo s provođenjem izvida protiv crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, Duška Bana, Željka Mihailovića i bivšeg direktora Uprave za sprječavanje pranja novca Predraga Mitrovića, zbog sumnje u organizirano pranje novca, potvrdio je glasnogovornik Specijalnog tužiteljstva Vukas Radonjić u utorak.

Kaznu prijavu ranije je odbacio bivši glavni tužitelj, no sada je portalu Libertas Press potvrđeno da se ponovno provode istražne radnje.

Pročitajte i ovo ZBOG UGOVORA S PRAVOSLAVNOM CRKVOM Đukanović otkazao podršku Abazovićevoj vladi: "Kulturna i vjerska dobra bespravno se upisuju na SPC"

Pročitajte i ovo drama u susjedstvu Đukanović traži hitnu istragu nakon prijetnji bombama u školama

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora koja je podnijela prijavu, dovodila je u vezu osumnjičene i mutne transakcije s računa stranih firmi povezanih sa Stankom Subotićem, o čemu je svojevremeno pisao i Nacional.

O svemu je obaviještena i Europska komiisja.