Buknuo požar

VIDEO Dramatične scene iz Čečenije: Eksplodirala benzinska pumpa, ima mrtvih, među njima su i djeca

Eksplozija benzinske crpke u Čečeniji Foto: X / Screenshot
U eksploziji benzinske crpke u glavnom gradu Čečenije najmanje četvero ljudi je poginulo, uključujući i dvoje djece.

Četvero ljudi, među njima dvoje djece, smrtno je stradalo u subotu u eksploziji koja se dogodila na benzinskoj crpki u glavnome gradu Čečenije Groznom, objavilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije.

Vlasti su izvijestile da je na benzinskoj crpki eksplodirao spremnik goriva, što je rezultiralo požarom, a pritom je dodatno ranjeno pet osoba.

Ramzan Kadirov, čečenski čelnik kazao je, u izjavi za Telegram, da je stanje pod njegovim nadzorom te da će odgovorni za eksploziju biti privedeni pravdi, no nije objavio više pojedinosti.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Informacije je objavilo rusko ministarstvo za izvanredne situacije na Telegramu, precizirajući da je požar pod kontrolom.

U videosnimkama incidenta, koje su objavili ruski mediji, no AFP ih ne može potvrditi, vidi se velika vatrena kugla aktivirana prethodnom eksplozijom.

Ovakve su nesreće česte u Rusiji, obično zbog zbog kršenja sigurnosnih standarda ili zbog dotrajalih objekata.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Krajem rujna u eksploziji na benzinskoj crpki u Dagestanu, poginulo je 13, a ozlijeđeno oko deset ljudi. U kolovozu 2023. u Dagestanu je u sličnoj nesreći u predgrađu glavnoga grada regije, Mahačkali smrtno stradalo 37 ljudi, a ranjeno ih je 119.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pročitajte i ovo incident u Zagrebu FOTO Svjedok drame: "Udario je policajca, a onda su mu razbili prozor i izvukli ga van..."

Pročitajte i ovo scene kao iz filma FOTOGALERIJA U centru Zagreba ozlijeđen policajac, ulica pod opsadom interventne policije! Cure detalji o incidentu