Neočekivani susret

Užas u šumi: Mrki medvjed napao muškarca dok je brao gljive

Medvjed napao čovjeka u šumi (ilustracija) Foto: Afp
Mrki medvjed napao je tridesetogodišnjaka koji je u šumi bao gljive. Muškarac je prošao s lakšim ozljedama. Susreti ljudi i medvjeda sve su češći zbog klimatskih promjena.

Mrki medvjed napao je muškarca koji je brao gljive u sjevernoj talijanskoj regiji Trentino, no prošao je samo s ozljedama, navodi u nedjelju agencija dpa talijansku policiju.

Tridesetjednogodišnji muškarac, koji se u branje gljiva uputio sam blizu sela Rango, uspio je doći na sigurno unatoč ozljedama leđa i ruku, rekla je u nedjelju policija.

Medvjed se povukao u šumu nakon subotnjeg napada. Vlasti ga nastoje pomoću tragova DNK locirati, a kada ga nađu trebao bi biti ubijen.

Do napada je došlo u vrijeme kada medvjedi uobičajeno počinju spavati zimski san. Ali s klimatskim promjenama i blagim temperaturama, postalo je sve više uobičajeno da se medvjede viđa i zimi.

Na gotovo istoj lokaciji prošle je godine medvjed napao francuskog turista.

U regiji Trentino ima stotinjak mrkih medvjeda. Oni izbjegavaju ljude, ali u toj regiji susreti se događaju sve češće.

Prošle je godine 26-ogodišnjeg muškarca koji je bio na trčanju popularnom planinarskom stazom ubila medvjedica.

Medvjedica, poznata kao Gaia, ulovljena je živa i planira ju se premjestiti u vučji i medvjeđi park u njemačkom Schwarzwaldu u proljeće sljedeće godine.

Medvjedica je ove godine trebala biti prebačena u ograđeni prostor u Alternative Wolf and Bear Park, no izgradnja ograđenog prostora vrijednog milijun eura odgođena je zbog vremenskih prilika.

Regionalni predsjednik Maurizio Fugatti naredio je da se medvjedica ubije, ali su sudovi zaustavili tu odluku nakon peticije aktivista za prava životinja.

Pročitajte i ovo Nevrijeme VIDEO Užas u Italiji: Bujice nose sve pred sobom, poginuo mladić koji je ostao zarobljen u automobilu

Pročitajte i ovo Ispričali se Pomislio je da je automobilom nekoga udario, a onda je shvatio mučnu istinu: "Kad je plahta skliznula..."

Pročitajte i ovo Panika u zraku "Nitko neće preživjeti. Odmah evakuirajte putnike": 34 leta dobila jezivu prijetnju bombom s anonimnog računa

 

Povezane teme