Preživjeli satima lutao

Autom sletjeli u rijeku, poginulo četvero mladih: Nije bilo tragova kočenja, Mercedes je prepolovio vrbu

Mercedes koji je završio u rijeci Bosni Foto: Oslobođenje.ba
Poginula je jedna muška i tri ženske osobe, dok se jedan mladić, koji je sve prijavio policiji, uspio spasiti.

Četiri mlade osobe poginule su u slijetanju vozila u rijeku Bosnu u mjestu Dobrinje u BiH. Sletjeli su s regionalne ceste Kakanj - Visoko.

Poginula je jedna muška i tri ženske osobe, dok se jedan mladić, koji je sve prijavio policiji, uspio sinoć spasiti. Prema neslužbenim informacijama, dvije ženske osobe su iz Kiseljaka, jedna iz Sarajeva, dok je muškarac, za kojeg se vjeruje da je upravljao vozilom, navodno iz Kiseljaka.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić kazala je za Klix.ba da su u vozilu pronađena četiri beživotna tijela.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Tijela su bila jedno na drugom u vozilu koje je izvučeno iz rijeke. Sumnja se da su se svi - utopili, piše Oslobođenje.ba. Tijela su prevezena na obdukciju.

Mercedes se kretalo iz pravca Visokog prema Kaknju. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, vozilo se, umjesto da skrene na obližnji most, nastavilo kretati ravno te je završilo u rijeci Bosni.

Nije bilo tragova kočenja, a automobil je, prije slijetanja, udario u vrbu i - prepolovio je.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Sinoć oko 1 sat iza ponoći policija je zaprimila dojavu da se u mjestu Buzić Mahala nalazi muškarac s vidljivim ozljedama i teško komunikativan. Radi se o mladiću 2002. godišta koji je satima u polusvjesnom stanju lutao u potrazi za pomoći.

Po dolasku na mjesto događaja mladić im je rekao da se sjeća samo da je bio u autu s još nekoliko osoba te da je vozilo sletjelo u rijeku Bosnu.

Potraga za vozilom okončana je jutros oko 4 sata, kada je uočeno u rijeci, nakon čega se pristupilo akciji izvlačenja vozila.

Na mjestu događaja u tijeku je očevid.

Pročitajte i ovo MONSTRUM MILTON VELIKA GALERIJA Prizori s Floride su zastrašujući!

Pročitajte i ovo Sve je priznala Došla s mužem i djecom na odmor pa zavela tinejdžere u hidromasažnoj kadi: "Legla je ispred nas i rekla..."